У ЄС назвали час, коли буде введено безвіз для України

 

Безвізовий режим для України та Грузії набуде чинності одночасно зі стартом роботи нового механізму призупинення “безвізу”, узгодження якого зараз завершується.
Таке рішення ухвалене комітетом постійних представників кран-членів ЄС та оприлюднене на сайті Ради Євросоюзу.

“17 листопада Комітет постійних представників (Coreper) узгодив, від імені Ради ЄС, позицію для переговорів щодо лібералізації візового режиму для України.
Він підтвердив пропозицію Комісії надати для безвізового в’їзду для громадян ЄС під час поїздок на територію України і для громадян цієї країни під час поїздок в ЄС, на термін перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Рада вважає, що набуття чинності лібералізацією візового режиму для України відбудеться одночасно із набуттям чинності нового механізму призупинення (безвізового режиму)”, – йдеться в повідомленні, яке цитує “Європравда“.

Таким чином, Україна отримає безвізовий режим одночасно з Грузією, щодо якої таке рішення вже було схвалене раніше.

Як відомо, Рада Євросоюзу є ключовим органом, що ухвалює юридично зобов’язуючі рішення, які стають частиною законодавства ЄС. Саме цей орган раніше був скептичний щодо перспективи схвалення безвізового режиму для України.
В ЄС очікують, що переговори щодо механізму призупинення будуть завершені вже найближчим часом.
Призупинення безвізового режиму буде можливе в разі, якщо міграція з окремої країни різко зросте і залишатиметься аномально високою протягом значного періоду (очікується, що йтиметься про три місяці).

“Надавши зелене світло (цьому рішенню), Рада ЄС продемонструвала свою прихильність безвізовому режиму для громадян України, беручи до уваги, що всі вимоги (Плану дій візової лібералізації) були виконані. Справжні реформи слід заохочувати”, – заявив Петр Яворчик, представник словацького головування в ЄС.

Читайте також:
ЄС запровадить онлайн-реєстрацію та оплату за безвізовий в’їзд до Шенгену

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна