Ахметов оновив вміст гумдопомоги для Донбасу. СТАТИСТИКА

 

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оновив так звані дорослі й материнські продуктові набори, які він роздає в Донецькій і Луганській областях, переважно на територіях так званих “ДНР/ЛНР”. Протягом десяти днів нові набори надійдуть на всі пункти видачі, повідомила на брифінгу Римма Філь, координатор штабу Ахметова.

“Штаб Ріната Ахметова дуже уважно стежить за потребами одержувачів допомоги. Один раз на півроку ми міняємо склад продуктових наборів, щоб внести різноманітність. З сьогоднішнього дня ми в черговий раз оновлюємо набори. Вони призначені виключно для мирних жителів по обидва боки лінії розмежування”, – розповіла Філь .

В оновлений “дорослий набір” тепер включені горох, пшоно, вівсяні пластівці (замість пшеничної, ячної, перлової круп). Тепер він складається з 11 одиниць продуктів, повідомляє сайт “Поможем” гумштабу Ахметова.

  • До складу оновленого дорослого набору входить:
    паштет
    макарони
    пшоно
    пластівці вівсяні
    борошно
    горох
    олія соняшникова
    цукор

Зазначається, що мобільні бригади штабу видаватимуть жителям “сірої зони” і сіл уздовж лінії зіткнення так званий “посилений продуктовий набір” – у нього додана друга пачка борошна.

У набори “материнські” (для годуючих мам) тепер включені паштет і борошно – замість крупи пшеничної і пряників.

  • Тепер до складу материнського набору входять:
    паштет
    борошно
    пластівці вівсяні
    пшоно
    олія соняшникова
    цукор

Як повідомляла Римма Філь наприкінці вересня, за більш ніж два роки війни Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відправив на Донбас 5660 машин продуктів (113 200 тонн), роздавши 9 713 506 наборів для людей похилого віку та дітей.

Колони гумдопомоги Ахметова для Донбасу формуються в Дніпрі. 21 вересня була відправлена 250-та колона.

“Щомісяця нашу допомогу отримують 400 тисяч чоловік. Ця цифра порівнянна з кількістю жителів середнього українського міста. Наприклад, Вінниці”, – повідомляла Філь.

За її словами, 420 тонн продуктів у 21 машині гумколони “вистачає для формування 50 000 дорослих продуктових наборів”.

Статистика видачі гуманітарної допомоги
(за даними сайту Гумштабу Ахметова станом на 07.10.2016):

Примітка: у штабі Ахметова не вживають нові (перейменовані) назви населених пунктів, затверджені Верховною Радою у зв’язку з декомунізацією.

Як відомо, після початку війни на Донбасі й АТО Рінат Ахметов – найбагатший олігарх часів Януковича, колишній нардеп від Партії регіонів та її спонсор – переважно перебуває в Лондоні, звідки дистанційно керує своїми бізнесами, а також футбольним клубом “Шахтар”.
В Україні його називають одним із винуватців “російської весни” та окупації Донбасу.
Масова гуманітарна допомога Ахметова жителям Донбасу є однією з необхідних умов виживання людей на окупованих територіях.
Бойовики на Донеччині не втручаються в роботу структур стадіону “Донбас-арена”, фінансованого Ахметовим, та інших його підприємств.
21 вересня олігарх відзначив 50-річчя.

Читайте також:
Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Представники Ахметова беруть участь у роботі тіньового російського уряду ДНР/ЛНР, – Bild

Речниця Яценюка пояснила, навіщо він зустрівся з Ахметовим

Ахметов сам запропонував Порошенку свою кандидатуру на голову ОРДО. Бойко теж згоден, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна