Контрабандист з “Айдару” після півроку СІЗО став помічником мера від “Опоблоку” на Луганщині. ВІДЕО

 

Родіон Шовкошитний
волонтер, член зведеної мобільної групи, що бореться з контрабандою в зоні АТО

(FB)

Сергій Хортів

Сергій Хортів

Хортів Сергій – мер славного міста Рубіжного. Представник “Опозиційного блоку”. Сепаратист. Голосував 6 березня 2014 року за право закликати російські війська в Україну для захисту Донбасу від київської хунти. Брав участь в блокуванні [військової] української техніки 22 травня 2014 року в Рубіжному, коли бойовики з-за спин мирних жителів розстріляли солдатів ЗСУ, в результаті чого загинуло кілька бійців з Житомира.
Досі підтримує “ЛНР” і виступає за Росію. Хортів стверджує, що його “дах” – нардепи-“регіонали” Бойко і Йоффе, тому йому все можна, тим більше зараз Йоффе поставив його головою окружної виборчої комісії та хоче зробити своєю довіреною особою.

Ось його акаунт у популярній соціальній мережі “Миротворець”.

А ось його помічник:
(ПОПЕРЕДЖЕННЯ: ненормативна лексика!)

Знайомтесь. Мурига Денис Володимирович, позивний “Шрек”, мешканець Криму з міста Алушти, боєць “Айдара”. Група “Рубежа”. Того самого, якого нещодавно заарештували, а потім вигризали з боями народні обранці. Того самого, хто прислуговував “регіоналам” у захопленні телевежі. Того самого, хто найбільше знеславив ім’я батальону. Ольга, MariaЕвгения можуть про цього персонажа розповідати довго і в деталях.

На відео “Шрек” погрожує співробітникам СБУ, “Фантому”, ДПСУ, коли ті відмовилися його пропустити біля Лисичанська з контрабандою.

За вісіи місяців, вже у Верхньоторецькому, наша ЗМГ (зведена мобільна група) затримала його на провозі контрабанди у “сіру зону”. 44 мішки з речами та взуттям з ринку “Барабашово”. Розвантажувалися вони вже в “сірій зоні”, за нашим “нулем”. Там і були знайдені.

Далі був екшн. Вони намагалися втекти, та їм не дали. Перекрили єдину дорогу. Шрек почав поводитись, як на відео з Лисичанська.
Спочатку. Далі більше. Він викликав підмогу. З Новгородського приїхав взвод і наставив на нас зброю. Сам Шрек витяг чеку з РПГ і наставив його на командира групи, полковника Служби безпеки України. Інший співробітник одразу ж схопив його ззаду за шию та приставив до скроні пістолет. Айдарівець опустив РПГ під ноги і почав волати, що зараз уб’є обох.

Потім градус трохи впав. “Альфа” приїхала. Всіх перетягли на блокпост для оформлення. Шрек ходив із гранатою в кишені. Свого комбата він послав. Нікого не слухав. Власне, його мали вбити, бо на блокпосту було купа народу, включаючи кількох цивільних, а він становив загрозу.

Про ситуацію знали, і було дане “добро”. Але один з “альфачів” щось сказав тому на вухо, і Шрек здався.

Після цього він опинився в СІЗО Бахмута. Щоразу суд продовжував йому арешт без права застави. Там він сидів шість місяців, після чого я загубив його з поля зору.

Аж ось знайшов 🙂 Помічником сепарського мера Рубіжного від “Опоблоку” [Хортіва] з бази “Миротворця”.

Читайте також:
На Луганщині розстріляли ще одну зведену мобільну групу

Апеляційний суд звільнив на поруки нардепів скандального “айдарівця” Радченка, якого підозрюють у тяжких злочинах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.