Ющенко подумує про повернення на пост глави Нацбанку

 

Третій президент України Віктор Ющенко розповів в інтерв’ю виданню “День”, що не проти повернутися на пост глави Національного банку України, але за певних умов.

Нагадаємо, Ющенко глава НБУ з 1993 по 1999 рік.

“Потрібно перестати робити з НБУ цапа-відбувайла, і дати старт новій економічній політиці – з мотиваціями у суб’єктів господарювання і довірою до ринку. У такому випадку я б подумав про повернення”, – сказав він.

На думку Ющенка, зараз Україна має найкращі можливості за останні 25 років налагодити економіку й добитися злету.

“Кажуть, що “вікно швидких реформ” уже закрилося, але відкрити його заново можливо, й це в наших руках”, – зазначив він.

Ющенко пов’язує девальвацію гривні за останні два роки  майже у 350% з покриттям тривалий час емісійним шляхом дефіциту державного бюджету.

“Зараз завдання приросту ставиться у 1-2%, і це неправильно. Таке збільшення ВВП – в межах похибки. Українська мета має бути від 7% приросту валового внутрішнього продукту. Так, це непросто – потрібні вливання в розмірі мінімум 18 млрд доларів, а для цього необхідно мобілізувати ресурси й повернути їх у продуктивну економіку”, – заявив екс-глава НБУ.

Читайте також:
Двом затриманим екс-управлінцям Нацбанку призначили арешт із чималою заставою

Суд заочно заарештував голову Нацбанку часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна