Двом затриманим екс-управлінцям Нацбанку призначили арешт із чималою заставою

 

Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід двом екс-управлінцям Національного банку України, про затримання яких напередодні, 13 липня, повідомляв генпрокурор Юрій Луценко.

Як повідомляє ТСН.ua, колишньому заступнику голови НБУ Олексію Ткаченку присудили 60 діб ув’язнення або 20 млн гривень застави.

Колишньому керівнику генерального департаменту банківського нагляду НБУ Роману Яковлеву присудили 60 діб ув’язнення або 10 млн гривень застави.

Тоді як обвинувачення вимагало призначити застави обом по 400 млн. грн.

Захист обох підозрюваних збирається оскаржити рішення.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що генпрокурор Луценко особисто керував проведенням цієї операції спільно з головою Служби безпеки, а в затриманні допоміг підрозділ “Котики”.
Один із затриманих постійно перебував за межами України і приїхав лише на декілька днів на переоформлення візи.

“Доведено слідством, що за попередньою змовою з Курченком вони ввели в оману весь склад наглядової ради НБУ, підтвердивши, що основного майна банку “Реал” вистачає, щоб дати рефінансування і стабілізаційний кредит – майже 788 млн. грн. А його було на 200 з гаком млн. А вони дописали що заставного майна 1 млрд 300 грн”, – пояснив деталі афери Матіос.

Військовий прокурор зазначив, що всім членам злочинної організації буде інкриміновано, крім економічних злочинів, співучасть у складі злочинної організації у державній зраді.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна