Нацбанк увів в обіг пам’ятну монету “Рік Дракона” з присвятою ЗСУ

Національний банк презентував нову пам’ятну монету “Рік Дракона” із присвятою Збройним Силам України.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Монета вводиться в обіг від 24 листопада. Її номінал – 5 гривень, тираж – 80 000 штук у сувенірному упакуванні.

На реверсі у центрі зображений стилізований символ східного календаря 2024 року – дракон. Праворуч на драконі – шеврон Збройних Сил України.

На аверсі по колу зображено 12 символів східного календаря, у центрі кола – стилізований годинник зі стрілкою, що вказує на дракона.

Дизайн монети створила художниця Марина Куц, скульптор – Володимир Дем’яненко.

Придбати пам’ятну монету “Рік Дракона” можна вже з 24 листопада в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

Загалом через інтернет-магазин буде реалізовано 40 000 монет, перші 15 000 монет будуть доступні для купівлі в день її введення в обіг.

Крім того, поступово монета реалізовуватиметься і банками-дистриб’юторами (АТ АБ “Укргазбанк”, АТ “АБ “Радабанк”, АТ “Таскомбанк”, АТ КБ “ПриватБанк”) у міру відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Читайте також:
До річниці визволення Херсонщини: в Україні ввели в обіг нову 10-гривневу монету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна