Міністр оборони особисто виявив зіпсовані харчі на складах 28-ї бригади

 

В одній із військових частин 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ (смт Іллічівське Одеської обл.) у ході перевірки якості харчових продуктів виявлено запаси неякісних, зіпсованих продуктів та незадовільні умови їх зберігання. Про це йдеться у повідомленні Міноборони України за підсумками перевірки, участь у якій в суботу, 24 липня, взяв міністр оборони Степан Полторак. 

“Під час перевірки продовольчих складів частини, холодильного устаткування, місць зберігання продуктів харчування військовослужбовців, овочесховища були виявлені запаси неякісних, зіпсованих продуктів харчування. Всі продукти харчування зберігалися в антисанітарних умовах, температурний режим збереження продуктів не витримувався”, – зазначили у Міноборони.

“Відповідальні за контроль харчування посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності: одного з офіцерів, відповідального за тилове забезпечення у військовій частині, звільнено з посади”, – йдеться у повідомленні.

За словами Полторака, з боку Міноборони буде вжито заходів щодо припинення виявлених недоліків.

“За невиконання умов договорів контракти з постачальниками неякісної продукції будуть розірвані у судовому порядку”, – зазначив глава відомства.

Керівнику Військової служби правопорядку Одеського гарнізону доручено провести перевірку усіх видів діяльності військової частини.

Як відомо, Центр розвитку та супроводження матеріального забезпечення протягом тижня провів п’ять перевірок військових частин ЗС України. Як зазначили у МОУ, перевірки триватимуть, “поки постачальники не будуть виконувати правила поставок та умови зберігання продуктів харчування”.

20 липня стало відомо про незадовільну якість харчування військовослужбовців у 169-му навчальному центра ЗСУ “Десна”.

Читайте також:
Скандал із харчуванням у “Десні”: МО розриває контракт із постачальником,
Полторак підключив прокуратуру

У кожній військовій їдальні буде плакат, як поскаржитись міністру оборони на погане харчування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна