У кожній військовій їдальні буде плакат, як поскаржитись міністру оборони на погане харчування

 

Якщо в Збройних силах військовослужбовцю запропонують погане харчування, він зможе анонімно зателефонувати на номер Проектного офісу реформ у МОУ, і ця скарга дійде до міністра оборони Степана Полторака. Про це повідомив помічник міністра Юрій Бірюков, оприлюднивши зразок плаката з порадами, який буде поширено в армійських їдальнях.

плакат скарга Полтораку на харчування в ЗСУ

За визнанням Бірюкова, а ЗСУ годують погано, а всі спроби реформування системи харчування наштовхуються на могутнє лобі чотирьох компаній-аутсорсерів.

При цьому відомий волонтер зазначив, що в зоні АТО із харчуванням військових справи кращі, оскільки готують там власними силами, не крадуть і не економлять на собі. А в пункті постійної дислокації проблем більше.

“Смачний пиріжок розміром у майже 4 млрд. грн. на рік – від такого легко й просто не відмовляться. В армії годують погано. Але на кожному акті виконаних робіт стоїть підпис командира військової частини і його заступника по тилу – “Претензій та зауважень немає”, – констатував Бірюков.

Помічник міністра підкреслив, що для боротьби зі зловживаннями в кожній їдальні у кожному ППД (пункті постійної дислокації) до 29 липня мають розмістити плакат, що роз’яснюватиме військовим, куди можна поскаржитися на погану їжу.

“Всі повідомлення про паршивоме харчуванні я особисто доповідатиму щодня міністру оборони Степану Полтораку. Особисто. З усіма подальшими. І карати бійців за дзвінок на телефон не зможуть – ми спеціально взяли свій номер телефону, а не офіційно-працюючу-але-дохлу гарячу лінію Міноборони “, – повідомив Бірюков.

За його словами, Полторак дуже злий з приводу якості харчування в ЗСУ, тому свідомо погодився на розміщення своєї власної фотографії з його зверненням в кожній їдальні.

“І полетять голови тих, хто систематично підписує акти”, – попередив Бірюков.

плакат скарга Полтораку на харчування в ЗСУ 2

Як випливає з поширеного ним фото, інформаційний плакат розроблено Проектним офісом реформ Міноборони. Офіс просить міністра до 29 липня ц.р. доручити Генштабу розмістити такий наочний матеріал у куточках контролю в їдальнях військових частин ЗСУ,

Читайте також:
Перший аукціон із постачання продуктів для експерименту з харчуванням у ЗСУ
виграла компанія METRO Cash & Carry Ukraine

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.