У “ДНР” після провалів російської армії обмежили доступ до українських сайтів і готують контрпропаганду

 

Інтернет-провайдери на тимчасово окупованих територіях Донбасу обмежують доступ користувачів до інтернет-сайтів українських інформаційних агенцій. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.
Зазначається, що інтернет-цензура в т.зв. “ДНР” встановлюється силами російських офіцерів Центру інформаційного протиборства із Новочеркаська Південного військового округу ЗС РФ (Ростовська область РФ) з огляду на поширення інформації щодо захоплення в полон та загибелі російських військовослужбовців у Попаснянському районі Луганщини, а також доказів знищення на території Сирії сучасного російського вертольота Мі-35 (цей факт міністерство оборони Росії намагалось подати як знищення застарілого вертольоту Мі-25 сирійської армії).

“Під тиском російського окупаційного командування комерційні оператори послуг інтернет тимчасово окупованих територій Донбасу вводять технічні обмеження на доступ користувачів до інтернет-сайтів українських інформаційних агенцій. 12 липня ц.р. інтернет-провайдери, що надають послуги у н.п. Макіївка, Горлівка та прилеглих, під тиском російських пропагандистів, обмежили доступ до таких українських інформаційних агенцій, як “Цензор” (censor.net.ua), “Сайт Донецька” (62.ua), “ОстроВ” (ostro.org) та інших”, – ідеться в зведенні ГУР.

Натомість, зазначає розвідка, Центр інформаційного протиборства ЦТВ Південного ВО ЗС РФ, спільно із пропагандистами російського телеканалу “Лайф ньюз”, підготував “постановочні фальшиві відеоматеріали, де сили АТО будуть звинувачені у застосуванні заборонених боєприпасів у т.ч. “фосфорних”.

Читайте також:
“Сепар-Гугл”. У “ДНР” запустили власний інтернет-пошуковик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна