У маєтках Клюєва і Сівковича в Кончі-Заспі проводять обшуки. Щодо Ляшка помилились

 

Генеральна прокуратура проводить обшуки в маєтках двох колишніх “регіоналів” – екс-секретаря Ради нацбезпеки та голови адміністарції президента часів Януковича Андрія Клюєва й екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.
Про це агенції “Інтерфакс-Україна” повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Так, у них (Клюєва і Сівковича) проводяться обшуки”,- сказала вона, не повідомивши подробиць.

Прокурор ГПУ Ольга Корніяк в ефірі телеканалу “112 Україна” зазначила: “Конкретні деталі та обставини розголошувати на сьогоднішній день передчасно, але це ні для кого не секрет, бо ГПУ неодноразово повідомляла, що дійсно в нас є низка кримінальних проваджень щодо злочинних дій екс-високопосадовців, там, де завдані збитки державному бюджету. То, в принципі, почекайте вже офіційних результатів, і вже буде конкретно повідомлено щодо цих проваджень”.

За даними ЗМІ, будинки Клюєва та Сівковича, де тривають обшуки, розташовані у фешенебельному селищі Конча-Заспа на південній околиці Києва поруч із маєтком лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Раніше цього ранку, 21 червня, народний депутат від РПЛ Андрій Лозовий повідомив, що обшук проводять у лідера їхньої фракції Олега Ляшка.

“О 7:00 ранку (!) в день народження його мами (!) прийшли з обшуком (!) до лідера опозиційної парламентської фракції (!) зі спецназом (!), бо, бачите, помилились адресою (!). Хто повірить у таку кількість співпадінь? Типова традиція прокуратури Вишинського – проводити обшуки у політичних і арештовувати їх у дні народження близьких родичів та релігійні свята”, – написав Лозовий у соцмережі.

Згодом прокурор Ольга Корніяк заявила, що ранковий прихід слідчих до помешкання Ляшка був помилкою.

“Генпрокуратура НЕ проводить слідчі дії відносно народного депутата Олега Ляшка.  Обшук відбувається у сусідньому приміщенні. Нардеп вирішив скористатися ситуацією для власного піару”, – зазначила в соцмережі Лариса Сарган.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура проводила розслідування щодо брата Клюєва Сергія, його позбавили депутатської недоторканності, однак він утік з країни.

Читайте також:
Верховний Суд підтвердив зняття імунітету з Клюєва

Аваков заявив, що Інтерпол прийняв у розшук братів Клюєвих і Ставицького. Але в базі їх немає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна