Аваков заявив, що Інтерпол прийняв у розшук братів Клюєвих і Ставицького. Але в базі їх немає

 

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього міністра енергетики й вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, першого віце-прем’єр-міністра, секретаря РНБО й голову АП часів Віктора Януковича Андрія Клюєва та його брата – колишнього народного депутата Сергія Клюєва.
Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“За результатами розгляду Комісія [з контролю за файлами Інтерполу] дійшла до висновку, що здійснення міжнародного розшуку зазначених громадян з використанням каналів зв’язку та інших інструментів Інтерполу відповідає Статуту і Правилам Організації”, – написав Аваков.

“…Дотиснули – наша позиція визнана правильною (…), і за позовом України всі троє в міжнародному розшуку по всьому світу”, – зазначив міністр.

Таким чином, за його словами, Інтерпол розблокував доступ до розшуковий файлів Андрія Клюєва – з 30 березня, Сергія Клюєва – з 31 березня, Едуарда Ставицького – з 1 квітня 2016 року.

Однак у базі розшукуваних осіб на сайті Інтерполу не вдається виявити файли ані братів Клюєвих, ані Ставицького.

ТРОЕ В ИНТЕРПОЛЕ: Міністерством внутрішніх справ України отримана інформація про завершення Комісією з контролю за файл…

Опубліковано Arsen Avakov 4 квітня 2016 р.

 
Як відомо, 24 березня 2014 року міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук колишнього міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Проти нього відкрито кримінальну справу за статтею 191 Кримінального кодексу (розкрадання коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем). Крім того, Ставицький проходить у справі як спільник розшукуваного бізнесмена Сергія Курченка.

У червні 2015 року Верховна Рада дала дозвіл на зняла з Сергія Клюєва депутатську недоторканість та надала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. Він проходить у кількох справах, у тому числі щодо незаконного заволодіння акціями заводу напівпровідників та махінацій з оформленням резиденції Януковича в Межигір’ї.

Проти Андрія Клюєва порушено справу за підозрою у проведенні підставних угод з 1,5 млрд. гривень кредиту з державного банку.

Усі троє перебувають за межами України.

Читайте також:
Генпрокуратура оскаржить рішення суду про скасування розшуку Юри Єнакієвського

Правоохоронці оголосили в розшук голову Нацпроектів часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна