“Шахтар” вибув із Ліги Європи за крок до фіналу

 

Донецький “Шахтар” увечері 5 травня програв “Севільї” на її полі в матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи з рахунком 1:3 і таким чином припинив боротьбу в цьому другому за значенням єврокубковому турнірі.
Загальний підсумок двох матчів – 3:5 (тиждень тому у Львові було зафіксовано нічию 2:2).

На переповненому стадіоні “Рамон Санчес Пісхуан” господарі забили швидкий м’яч (Кевін Гамейро, 9-та хвилина). За хвилину до перерви донеччани прорвали масовану оборону “Севільї” – відзначився Едуардо – 1:1. Однак після перерви домінували андалусійці, що вилилося в голи Гамейро (47) та вражаючий за красою й точністю удар захисника Маріано Феррейри (59).

“Шахтар”: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Коваленко, Тайсон (Бернард, 76), Марлос (Нем, 84), Едуардо (Дентіньйо, 84)

У складі “Севільї” українець Євген Коноплянка залишився в запасі.

У поточному сезоні єврокубків футболісти “Шахтаря” провели загалом 18 матчів, почавши цей шлях ще в липні з кваліфікації Ліги чемпіонів. Після вильоту з ЛЧ у плей-оф Ліги Європи “Шахтар” має на своєму рахунку 5 перемог, 2 нічиї та 1 поразку.

Нагадаємо, команда олігарха Ріната Ахметова послідовно вибила газпромівське “Шальке”, “Андерлехт” і “Брагу“, потрапивши до півфіналу єврокубків удруге в своїй історії.

Поразка від “Севільї” стала для “гірників” 30-ю від іспанських клубів у єврокубкових турнірах.

В Україні “Шахтар” фінішує на другому місці в національному чемпіонаті, але ще може виграти Кубок країни.

У фіналі Ліги Європи зустрінуться “Севілья” і “Ліверпуль” (18 травня в Базелі), у фіналі Ліги чемпіонів – “Реал” і “Атлетико” (28 травня в Мілані).

Читайте також:
Чому спалахнула бійка на матчі “Шахтар” – “Динамо”. ВІДЕО

Сина екс-футболіста “Шахтаря” і “Карпат” обвинувачють у шпигунстві на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна