Сина екс-футболіста “Шахтаря” і “Карпат” обвинувачють у шпигунстві на користь Росії

 

У Польщі за підозрою в шпигунстві на користь Російської Федерації обвинувачують сина колишнього футболіста “Шахтаря” і “Карпат” Сергія Шиповського (виступав за донецький клуб у 1988-1990 роках) Станіслава. Про це повідомляє Radio Zet.

Обвинувачений курирував будівництво терміналу скрапленого природного газу в Свіноуйсьце та інші енергетичні проекти, це була його основна робота. Станіслав Шиповський відвідував засідання комітетів Сейму Польщі, присвячені питанням регулювання паливного ринку. Також він допомагав польським компаніям виходити на український ринок.

Станіслав обвинувачується за статтею 130 Кримінального кодексу – “участь у діяльності іноземної розвідки проти Польщі”.
Йому загрожує до 10 років тюремного ув’язнення, переповідає сайт fakty.ictv.ua.

Як відомо, Сергій Шиповський (1965 р.н., уродженець Іжевська) – радянський і російський футбольний воротар, тренер. Відомий за виступами в Польщі в 1992-2002 роках. Постійно проживаючи в Польщі, отримав польське громадянство.
За радянських часів виступав за клуби Іжевська, Уфи, Куйбишева, в Україні – за “СКА-Карпати” (Львів, 1986-1987) та “Шахтар” (Донецьк, 1988-1990). Після виступів за “Текстильник” (Камишин) у 1991 році переїхав грати в Польщу. Із 2002 року став у Польщі тренером.
Його син Станіслав, юрист, теж має польське громадянство.

Читайте також:
Контррозвідка СБУ взяла на гарячому двох завербованих агентів ГРУ ГШ РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна