Ставленика родичів Небесної Сотні Горбатюка замість ГПУ хочуть заслати на “теплу” Львівщину

 

Сергія Горбатюка, якого родичі героїв Небесної Сотні висунули кандидатом на посаду Генерального прокурора, намагаються взагалі усунути з Генпрокуратури та заслати з Києва до Львова.
Про це повідомила Адвокатська дорадча група.

“Вчора, 22 березня 2016 року, Сергія Горбатюка, начальника управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ, було викликано до керівництва Генеральної прокуратури та запропоновано зайняти посаду прокурора Львівської області. Час на роздуми над пропозицією було надано до ранку”, – зазначено на сторінці АДГ у “Фейсбуці”.

За даними адвокатів родин Небесної Сотні, Сергій Горбатюк від посади прокурора Львівщини відмовився, “оскільки бачить своєю головною метою не отримання теплих посад, а доведення розслідування справ щодо злочинів на Майдані до реального покарання винних”.

“Вважаємо, що ми маємо справу з намаганням таким шляхом усунути Горбатюка з посади начальник управління спецрозслідувань, що є звичною практикою у нинішній ГПУ щодо небажаних осіб”, – роблять висновок адвокати АДГ.

Нагадаємо, 16 лютого генпрокурор Віктор Шокін після заклику президента Петра Порошенка подав заяву про відставку, але 16 березня повернувся з відпустки на робоче місце.
У Генпрокуратурі переконані, що в парламенті немає 226 голосів, аби відправити Шокіна у відставку. Розгляд цього питання у ВР призначено на 29 березня.
Імовірними кандидатами на посаду генпрокурора називають нинішнього лідера фракції БПП Юрія Луценка, Сергія Горбатюка, нинішнього заступника генпрокурора Юрія Севрука та ін.

Читайте також:
Другі роковини розстрілу Майдану:
ГПУ розповіла про намір Януковича вбивати й заборонені гранати

Генпрокуратура відмовилася продати Шокіна за $1 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна