Після провалу відставки Яценюка Мінінфраструктури близьке до паралічу

 

Після того як Верховна Рада 16 лютого відмовилася висловити недовіру прем’єрові Арсенію Яценюку, багато посадовців Міністерства інфраструктури написали заяви про відставку. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив глава відомства Андрій Пивоварський.

“Я скажу щодо свого міністерства. За штатним розкладом це 262 людини, реально зараз працює [2]25, але після 16 лютого, після того, що відбулося в парламенті, дуже багато людей написали заяви [про відставки], і вони у мене в папці лежать. Я зараз не підписую, тому що якщо все підпишу, міністерство просто зупиниться й не буде працювати”, – заявив міністр.

“Що необхідно зробити? Суттєво зменшити кількість вже неможливо, потрібно працювати з якістю… тих людей, які перебувають у міністерстві”, – вважає Пивоварський.

Читайте також:
Крадуть лише 2% чиновників, – міністр інфораструктури

Нагадаємо, 11 грудня 2015 року міністр інфраструктури Андрій Пивоварський вирішив піти з посади і повернутися в бізнес, пояснивши це зокрема мізерною зарплатнею на чиновницькій посаді при величезній відповідальності. Але 4 лютого на засіданні уряду після гучної відставки міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса чотири міністри відкликали свої заяви про звільнення з посад, серед них і Пивоварський.
Першою умовою, яку Пивоварський озвучив для повернення в уряд, була гідна зарплата для держслужбовців.
16 лютого внаслідок змови частини фракцій, АП та олігархів уряд Яценюка де-факто продовжив вотум довіри, однак через це розвалилася коаліція “Європейська Україна“. Наразі розглядаються різні сценарії виходу з урядової кризи.

Читайте також:
З подачі Денисенка НАБУ відкрило проти міністра Пивоварського
справу “за незаконне збагачення”

 

Пивоварський не йде в політику і називає конкретні умови,
на яких він залишиться в уряді
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна