Переворот схеми: чотири міністри відкликали заяви про відставку. Перша реакція соцмереж

 

Міністри аграрної політики Олексій Павленко, інфраструктури – Андрій Пивоварський, здоров’я – Олександр Квіташвілі та інформаційної політики – Юрій Стець відкликали свої заяви про відставку.
Про це міністри заявили на терміновому засіданні Кабінету Міністрів, скликаному на 20:00 четверга, 4 лютого.

“Я розумію всю відповідальність за долю країни в непростий і історичний час. Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку, за умови виконання таких принципів.
Перше – я проти деструктивного політичного тиску на процес здійснення реформ як з боку партії, фракції, так і окремих депутатів. Друге – я наполягатиму на завершенні всіх розпочатих процесів у сфері дерегуляції, земельної реформи, прозорої аграрної приватизації, оновлення кадрового потенціалу й подальшої боротьби як із російською економічною агресією, так і за продовження спільної євроінтеграції в європейський ринок”, – заявив Пивоварський.

Міністр інформполітики Юрій Стець, зокрема, наголосив на тому, що всі засідання, не лише уряду, а й інших органів влади, мають відбуватися відкрито і публічно. І закликав усіх міністрів та інших посадовців “негайно виходити до журналістів і відкрито повідомляти” про всі спроби політичного тиску на них.

Також Стець закликав оприлюднити всі журнали зустрічей та телефонних дзвінків урядовців, що викликало незадоволені погляди з боку деяких міністрів (зокрема міністра міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина).

“Я приїхав у цю чудову країну, щоб робити її кращою. І я хочу працювати. Дайте мені таку можливість – працювати і показати, що Україна заслуговує на краще”, – заявив Квіташвілі, також наголосивши на необхідності проведення реформ і відсутності політичного тиску.

А Пивоварський, як історик за освітою, “навів історичні паралелі” й наголосив, що Україна вкотре переживає особливий час. За його словами, “на сьогодні ми маємо унікальну ситуацію, коли заява Айвараса (Абромавичуса) створила центробіжні сили, які можна використати на благо українців“.

При цьому Пивоварський також наголосив на необхідності виконання певних принципів, за яких міністри залишаться працювати далі.

“Я відкликаю свою заяву за умови, якщо будуть виконані певні принципи – ті, про які говорили мої колеги, та ще деякі. Зокрема – потрібна справедлива зарплата для державних службовців. Ми повинні вийти з ілюзій і ухвалити важке рішення: держслужбовці повинні отримувати справедливу заробітну платню”, – наголосив Пивоварський, який раніше як одну з причин своєї заяви про відставку називав саме малу зарплату урядовців.

Читайте також:
Керівниця Мінекономіки на мільярдних потоках поскаржилася
на зарплату за січень – 3937 грн.
.

Також міністр інфраструктури нагадав, що запустив досить важливі процеси, що стосуються закупівель на Укрзалізниці і закликав перевести на систему прозорих держзакупівель усі держоргани.
“Якщо ви подивитесь, підприємства Мініфраструктури на сьогодні є лідером закупівель, які проводяться через систему ProZorro. Публічні, прозорі умови закупівель на держпідприємствах мають стати нормою. Треба вийти з ілюзій і почати жити по-новому, будувати нову державу. Якщо ці принципи будуть дотримані, я готовий далі працювати”, – заявив Пивоварський.

“Ми всі прийшли сюди працювати. Але нам необхідна політична підримка з боку парламентської коаліції. Ми готові працювати командою заради майбутнього нашого народу”,  – наголосила міністр фінансів Наталія Яресько, яка заяви про відставку не подавала, але є одним із найяскравіших представників урядової “команди реформаторів”.

“Необхідна негайна підтримка реформ. І жодного політичного втручання в зміну керівництвао топ-60 державних підприємств”, – підкреслила Яресько, закликавши весь політикум “зберегти державу, відійти від особистих інтересів, боротися за наше майбутнє разом”.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також наголосив, що потрібна “винятково чесна, прозора робота, єдність між урядом, президентом і парламентом”.

“Ми прийняли рішення працювати єдиною командою і оприлюднити чіткий, покроковий план дій на наступні принаймні 12 місяців. Який передбачає як ухвалення законів, так і їх виконання. Міністр, призначений парламентом, несе всю відповідальність за ту галузь, де він працює. І жоден політичний діяч, через власні бізнесові інтереси чи політичний шантаж, не має права втручатися в діяльність міністра чи уряду в цілому”, – заявив Яценюк.

“Ми це виставляємо як свої принципи подальшої роботи. Разом прийшли, разом працюємо і чітко зазначаємо: далі будемо боротися за те, чого очікує український народ – за реальні зміни в країні”, – наголосив глава уряду.

 

“У нас наступний принцип: один за всіх і всі за одного. Ми прийшли єдиною командою, і ми єдиною командою працюватимемо”, – заявив він, одразу отримавши в соцмережах прізвисько д’Артаньян.

Читайте також:
Соцопитування: скільки взяли б БПП, Опоблок і Саакашвілі,
якби вибори ВР відбулися зараз

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада має заслухати звіт уряду й за його результатами вирішити, чи відправляти кабінет Яценюка у відставку.

Перша реакція соцмереж

Ірина Геращенко, депутат
Санта-Барбара. Тепер ми заживемо всі дружно і щасливо. Міру – мір.

Сергій Лещенко, депутат
То, что происходит – это обман общества. Обмануть, что все поменялось. Вместо настоящей перезагрузки позвали назад часть старых министров! Разве это не смешно? Во главе с Яценюком! Разве это не смешно вдвойне? И хорошо, что Айварас не принимает в этом участие.
Никакой “перезагрузки” быть не может быть, пока Яценюк остается премьером. Разве кто-то принуждал Яценюка ставить “смотрящих” на титан, уран, Энергоатом, морские порты, Укргаздобычу,
Одесский припортовый и везде? Какая может быть “перезагрузка”, пока министром работает Аваков, а генпрокурором – Шокин. Кто-то заставлял Котвицкого и “бриллиантовых прокуроров” паковаться по самые уши? Какая может быть перезагрузка, пока Кононенко остается депутатом? Самое печальное, что послы, которые боятся любых перемен, стали невольными патронами этого сговора. Который только приближает агонию.

Олексій Братущак, журналіст
У прем’єрському “Один за всех и все за одного” усе прекрасне.
От тільки що в українських реаліях кожен політик хоче бути ось цим “одним”.
Ну щоб усі були саме за нього. І Яценюк, і Порошенко, і Тимошенко, і Коломойський, і Саакашвілі…

Віктор Чумак, депутат
Реформатори повинні залишитися! – і всі чемно відкликали свої заяви….
Це добре, але мене цікавить мотивація…
Думки на ніч….

Олег Покальчук, психолог, політтехнолог
Банкова і Грушевського – одна Кайдашева сім’я .”Груша всохла, і брати помирилися”.

Володимир Семків, журналіст
Ну що? група міністрів залишила Айвараса з його заявою в дурному становищі наодинці. Всі вирішили залишитися в уряді, бо так вимагають виняткові обставини та історичний момент, а Абромавичус, виходить, якийсь “не такий”: всі переступили через себе, навіть такі перебірливі хлопці як Пивоварський і Павленко, – а той іде…

Станислав Речинський, журналіст
В компании с достойными людьми возвращается и Стець. Типа, кто-то был против,чтобы он у*бывал. Так вот под шумок спасли организатора информационных титушек.

Ростислав Пелехович, підприємець
Отже, все пішло за найгіршим варіантом про який я писав – помирились.

Ольга Лень, журналіст
Масове відкликання урядовцями заяв про відставку…
От тому я й не хочу взагалі розводитися щодо переформатувань уряду і коаліції, заяв про відставку і таке інше, бо беззмістовно це.
Проблема країни не тільки в корупції. А скоріше в небажанні посадових осіб і депутатів ухвалювати інституційні рішення і нести за них відповідальність.
Ні, коли треба когось кудись запихати на посаду чи схемку оформити – тут всі готові. А коли нову практику урядування впровадити чи податкові зміни – тут готові рік імітувати суспільне обговорення, лиш би в останній день таки нічого не ухвалити.
Вся публічна політична дискусія звелася до перекладанні вини за бездіяльність чи помилки політиками одне на одного. А суспільство лише з захопленням полює на відьом і вимагає видовищ.

Наталія Рущак
“Один за всіх – і всі за одного” (с) Сєня Д’Артаньян

Зорян Шкіряк, радник глави МВС
Накінець-то, гарна і обнадійлива новина!
Щойно, на екстренному засіданні Уряду, міністр АПК Олексій Павленко, міністр Інформаційної політики Юрій Стець, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр охорони здоров’я Сандро Квіташвілі публічно відкликали свої заяви про відставку! Молодці! Це по-справжньому державницька позиція і позитивний сигнал для подолання політичної кризи, що склалася в державі.
Вчора ми всі отримали холодний душ і маємо зробити серйозні висновки і пергорнути сторінку. Бо наступне, що може статися – це суцільний хаос і втрата державності. І це без пербілшьшень.
Цим кроком, Україна, в особі наших міністрів, сьогодні дала відкритого ляпаса Путіну, котрий робив все можливе задля дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Не вийде!
Головна вимога Уряду – унеможливлення будь-якого тиску з боку політичних сил і спроби втручатися в діяльнність урядовців, подальше проведення реформ за підтримкуи парламентської коаліції і безумовно реальна боротьба з корупцією, в тому числі і політичною. Переконаний, що те саме зробить і Айварас Абромавічус.
Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк визначив так: Чесність, прозорість, відповідальність! Сьогодні не час розбрату і суцільних обвинувачень один одного. Сьогодні час єднання заради майбутнього.
Головне – це збереження цілісності країни, захист національних інтересів і наполеглива робота задля підвищення рівня життя та економічного зростання! Дай Боже! Слава України!

Читайте також:
Перед заявою про відставку Абромавичус зустрівся з Саакашвілі,
який може очолити нову партію

Порошенко попросив Абромавичуса залишитися і “послав” його в НАБУ

Абромавичус – “новий Зінченко”. Реакція соцмереж на відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна