Порошенко попросив Абромавичуса залишитися і “послав” його в НАБУ

 

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Айварасом Абромавичусом, який сьогодні вранці подав у відставку, і попросив його залишитися на посаді. Відповідну заяву президента оприлюднено на його офіційній сторінці у “Фейсбуці”.

“Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавічусом, якого саме я запросив до команди, надав українське громадянство і звернувся до фракції “Солідарність” з пропозицією висунути його на посаду міністра економіки. Айварас підтвердив, що протягом усього часу роботи в уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ”, – повідомив Порошенко.

Президент запевнив, що з його боку “таке сприяння гарантоване й надалі”.

“Вважаю, що Айварас має залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати“, – написав глава держави.

“Усе, що сьогодні озвучив Айварас Абромавічус, має розслідувати Національне антикорупційне бюро як новостворений незалежний орган. Ігор Кононенко звернувся до НАБУ і заявив, що готовий співпрацювати з ним. Про це повідомило керівництво цього органу. Чим швидше суспільство отримає відповідь на поставлені питання, тим краще”, – заявив Порошенко.

Як повідомляла Новинарня, після заяви Абромавічуса про відставку й тиск на нього з боку соратників Порошенка, Національне антикорупційне бюро України розпочало перевірку фактів можливого втручання в роботу міністерства економічного розвитку та торгівлі з боку першого заступника лідера фракції БПП у Верховній Раді Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна