Перед заявою про відставку Абромавичус зустрівся з Саакашвілі, який може очолити нову партію

 

Напередодні своєї заяви про відставку міністр економрозвитку України Айварас Абромавичус обговорював ці наміри з головою Одеської області, лідером руху “За очищення” Михеїлом Саакашвілі. Про це сам Саакашвілі повідомив у своєму “Фейсбуці”, назвавши рішення Абромавичуса “вчинком мужньої людини”.

“Вчора довго говорили з Айварасом Абромавічусом, і він розповів ще багато всього цікавого. Хіба не сумно, що литовці і грузини змушені взяти на себе функцію захисників країни від деяких нечистих на руку людей, що хоч і народилися в Україні, але прорвалися у владу, завдають шкоди її інтересам“, – написав Саакашвілі.

“Я працюю разом із Айварасом у Раді з реформування держпідприємств, головою якої я став з його ініціативи, і хочу підтвердити, що всі наші ініціативи щодо зміни керівників держпідприємств блокуються особисто прем’єр-міністром з подачі одного з лідерів фракції БПП-Солідарність у Раді – Ігоря Кононенка і ще кількох груп впливу”, – наголошує голова Одеської облдерадміністрації.

Саакашвілі також висловив сподівання, що “16 лютого Рада знайде в собі сили не тільки відправити уряд у відставку, а й забезпечити те, щоб наступний уряд був повністю захищений від тіньових інтересів з президентської, прем’єрської або будь-яких інших фракцій”.

“Думаю, Верховна Рада повинна провести публічні слухання, запросити й Айвараса, і пана Кононенка, і на всі питання повинні бути дані вичерпні відповіді”, – запропонував Саакашвілі, запевнивши, що також готовий виступити на цих слуханнях.

Як повідомляла Новинарня, започаткований Михеїлом Саакашвілі “Рух за очищення” виступає за відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка й повне оновлення державних кадрів в Україні.

Орієнтовно з 8 лютого стартує автобусний тур активістів Руху “За очищення” по Україні, в які, зокрема, збиратимуть підписи за зміну відставку уряду й генерального прокурора.
Деякі активісти Руху не приховують, що в подальшому він може перетворитися на політичну партію.

Читайте також:
Василь Гацько: “Саакашвілі може стати криголамом і клеєм”.
Інтерв’ю “
Новинарні

Західні посли висловили глибоке розчарування
з приводу відставки Абромавичуса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна