Західні посли висловили глибоке розчарування з приводу відставки Абромавичуса

Посли одразу кількох держав Євросоюзу, Канади та США виступили з різкою заявою щодо відставки міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, яку опублікувало на офіційній сторінці у “Фейсбуці” Посольство США в Україні.

Ми глибоко розчаровані відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі пана Айвараса Абромавичуса, який досяг справжніх результатів у проведенні реформ в Україні“, – наголошується в заяві.

“Впродовж минулого року пан Абромавичус і його професійна команда добились важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади”, – нагадують очільники дипломатичних місій.

Вони також наголошують, що стабільне, безпечне й успішне майбутнє України вимагатиме спільної роботи команди професіоналів із різних сил, які інтереси українського народу ставлять вище за свої.

“Важливо, аби українські лідери відкинули свої дріб’язкові розбіжності, назавжди залишили у минулому корисливі інтереси, що гальмували розвиток країни протягом десятиліть та активізували проведення необхідних реформ”, – наголошують посли.

Заяву підписали:

Посол Канади в Україні пан Роман Ващук
Посол Республіки Франції в Україні пані Ізабель Дюмон
Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пан Кристоф Вайль
Посол Італії в Україні пан Фабріціо Романо
Посол Литви в Україні пан Марюс Януконіс
Посол Королівства Швеція в Україні пан Андреас фон Бекерат
Посол Швейцарії в Україні пан Гійом Шойрер
Посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф
Посол Сполучених Штатів Америки в Україні пан Джеффрі Р. Пайєтт

Як повідомляла Новинарня, сьогодні, 3 лютого, міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус оголосив про свою відставку через тиск і корупцію з боку Ігоря Кононенка – заступника голови фракції БПП у Верховній Раді й впливового соратника президента Порошенка.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна