Найєм: Третій Майдан станеться в коридорах влади

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка

(FB)

Минуло вже більше семи годин з моменту, як міністр звинуватив заступника голови президентської фракції в корупції. Знаєте, що зараз відбувається?

Ви думаєте, хтось почав думати, як це пояснити суспільству? Або може комусь спало на думку принести свої вибачення, скласти повноваження і дочекатися кінця слідства? Чи, може, вони перелякано бігають і показують один одному заяву послів ?! (Ну тому що мова йде про довіру до всієї системи, до країни, до держави, а не до конкретного прізвища!) Чи, може, хтось там нагорі стукнув кулаком по столу і сказав “Дістало!”?

Ні. Вони домовляються. Вони все ще вірять, що з цього можливо вийти без втрат і зробити вигляд, що нічого не сталося. Вони щиро думають, що перша (!) за два роки спільна заява послів країн-донорів – це не більше, ніж пост у “Фейсбуці”. Розсмокчеться. “Завтра знову зійде сонце, і все буде як і раніше, треба просто домовитися і все буде добре”. Тільки домовлятися вони будуть не з людьми, ні з парламентом, ні з суспільством, а між собою.

Спочатку був міністр транспорту Пивоварський. Тепер міністр економіки Айварас. Вони пішли не тому що корупційні скандали були навколо них; не тому що трапилася якась катастрофа; і не тому що їх викрили в державній зраді. Вони пішли, тому що поки хтось намагався хоч щось зробити (хай не ефективно і повільно), інші за їх спинами крали і займалися договорняками.

Розпад уряду і втеча членів Кабміну з дому на Грушевського – це перші ознаки прийдешньої перезавантаження. Я говорив багато разів і повторюся ще раз – третій Майдан станеться не на вулицях, а в коридорах влади і під куполом парламенту. І робити її будуть нові політики – втомлені і злі від того, що спочатку їх штовхали в спину, називаючи технократами і вимагаючи реформ, а потім зв’язали по руках своїм безвільністю і небажанням прощатися зі старими схемами.

P.S. “ЄвроОптімісти” підтримали заяву Айвараса Абромавичуса щодо розкриття корупційних схем і звернулися до керівництва Верховної Ради з проханням запросити міністра на найближче засідання парламенту та зробити окрему доповідь про відомі йому факти корупції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.