Орбан розкрив три питання, які поставив Путіну про війну в Україні

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, що під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним поставив йому три питання, які стосуються розв’язаної ним війни проти України. А також зазначив, що над досягненням миру потрібно працювати і що він обговорив з очільником Кремля “шлях до миру”.

Так, як передає “Європейська правда”, Орбан запитав Путіна:

  • Що він думає про наявні мирні ініціативи;
  • Що він думає припинення вогню і мирні переговори і коли їх можна провести;
  • Думку про післявоєнну систему європейської безпеки.

Водночас відповіді Путіна на ці питання Орбан не навів.

Угорський прем’єр додав, що це момент, коли “Європа потребує миру”, і тому “угорське головування (в ЄС. – ред.) розглядає наступні шість місяців як мирну місію”.

Нагадаємо, Віктор Орбан прибув до Москви на переговори з Володимиром Путіним у п’ятницю, 5 липня. Чутки про можливість його візиту в РФ з’явилися ще у четвер та викликали бурхливу реакцію, оскільки нині Угорщина є головуючою країною у Раді ЄС.

Під час зустрічі Путін заявив про готовність обговорити усі “нюанси” пропозицій врегулювання війни в Україні. Президент РФ, зокрема, заявив що готовий почути позицію угорського прем’єра щодо України і отримати від нього інформацію про погляди інших європейських партнерів.

Зазначимо, що Орбан прибув до Москви за кілька днів після першого за багато років візиту до України, який відбувся 2 липня. У Києві угорський прем’єр зустрівся з Володимиром Зеленським і просив українського президента погодитися на “припинення вогню”, а вже потім проводити переговори щодо миру.

Читайте також:
Серед 11 вимог Угорщини щодо нацменшин – визнати всю територію Закарпаття “традиційно угорською”. ЗМІ оприлюднили всі пункти

Скандальні проросійські заяви Орбана щодо України

Угорський прем’єр раніше заявляв, що президент РФ Володимир Путін не є воєнним злочинцем, а Україну більше не можна вважати суверенною державою, бо вона нібито залежить від США та Заходу.

Окрім того, політик звинуватив Штати у розпалюванні війни, бо Вашингтон виділяє кошти та передає Києву військову техніку. Орбан цинічно заявив, якби в українців не було б зброї, вони б сіли за стіл переговорів із Росією.

Віктор Орбан також казав, що ЄС витрачає на підтримку України забагато коштів, які могли б бути використані в інтересах угорських чи польських громадян. Зокрема, він наголосив, що Будапешт більше не має грошей, аби підтримувати Київ.

Угорський прем’єр також заявляв, що нібито Захід “воюватиме до останнього українського солдата”, а війну в Україні можна закінчити лише шляхом дипломатії та переговорів.

Читайте також:
Путін провів переговори з Орбаном у Пекіні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна