Орбан: “Захід воюватиме до останнього українського солдата”, треба йти на переговори з РФ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре зробив скандальну заяву щодо війни в Україні. Він вважає, що нібито Захід “воюватиме до останнього українського солдата”.

Про це прем’єр сказав в ефірі Kossuth Rádio, передає Magyar Hirlap 28 липня.

За словами Орбана, війну в Україні можна закінчити лише шляхом дипломатії та переговорів.

“Завжди є сенс говорити про мир, коли йде війна. Після війни сотням тисяч людей буде важко жити повноцінним життям, тому ми повинні говорити про мир. Якщо голос миру не буде достатньо сильним, суспільство буде сприймати війну як вирішення проблеми. Цю ситуацію можна вирішити лише шляхом дипломатії та переговорів”, – каже він.

Угорський прем’єр наголосив, що з початком повномасштабного вторгнення країнам Заходу треба було “локалізувати війну, як це зробила Ангела Меркель”.

“Це те, що треба було зробити зараз. Це те, що ми пропонували. Захід зараз цього не робить. Він посилає гроші, зброю. Звичайно, українці воюють. Захід воює до останнього українського солдата”, – заявив Орбан.

Скандальні проросійські заяви Орбана щодо України

Напередодні угорський прем’єр сказав, що президент РФ Володимир Путін не є воєнним злочинцем, а Україну більше не можна вважати суверенною державою, бо вона нібито залежить від США та Заходу.

Окрім того, політик звинуватив Штати у розпалюванні війни, бо Вашингтон виділяє кошти та передає Києву військову техніку. Орбан цинічно заявив, якби в українців не було б зброї, вони б сіли за стіл переговорів із Росією.

Віктор Орбан також вважає, що ЄС витрачає на підтримку України забагато коштів, які могли б бути використані в інтересах угорських чи польських громадян. Зокрема, він наголосив, що Будапешт більше не має грошей, аби підтримувати Київ.

Читайте також:
Угорщина виступила проти плану ЄС з військової підтримки України на €20 млрд. Та ще й поставила свої умови Києву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна