Угорщина більше не має грошей для підтримки українців, – Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що ЄС витрачає на підтримку України забагато коштів, які могли б бути використані в інтересах угорських чи польських громадян. Зокрема, він наголосив, що Будапешт більше не має грошей, аби підтримувати Київ.

Про це прем’єр сказав в ефірі Radio Kossuth, пише “ЄП” 30 червня.

Орбан вважає, що ЄС даремно вирішив підтримувати Україну у війні “до поразки Росії”.

“Минуло півтора року, а результат нульовий, навіть негативний. Ми не завдали поразки Росії, політичне керівництво РФ на своїх посадах, російська економіка почувається завдяки йому дуже добре. А ми, навпаки, потерпаємо від інфляції і більше не маємо грошей, щоб підтримувати українців”, – заявив він.

Видання поруч з цією цитатою нагадало, що прем’єр “забув” про заколот ПВК “Вагнер” минулими вихідними, та що доходи РФ від продажу енергоносіїв цього року будуть помітно нижчими, а свої цілі щодо України Москва провалила ще у перші місяці війни.

Угорський прем’єр запевняє, що ситуація не зміниться, якщо Євросоюз не змінить підхід і потрібні мирні переговори, інакше “загине ще багато людей”.

“У бюджеті ЄС вже немає грошей. Де ці гроші? Думаю, ми знаємо відповідь, вони десь в Україні. Де гроші угорців, де гроші поляків? Боюся, що в Україні. Вони віддають їх на війну, якої не мало б бути”, – нарікає Орбан, не згадуючи, що вторглася в Україну Росія.

Він також поставив під сумнів те, що в Україні європейські кошти витрачають саме на те, на що їх виділили.

Віктор Орбан уже не вперше робить скандальні проросійські заяви щодо України. Напередодні прем’єр сказав, що президент РФ Володимир Путін не є воєнним злочинцем, а Україну більше не можна вважати суверенною державою, бо вона нібито залежить від США та Заходу.

Окрім того, прем’єр звинуватив Штати у розпалюванні війни, бо Вашингтон виділяє кошти та передає Києву військову техніку. Орбан цинічно заявив, якби в українців не було б зброї, вони б сіли за стіл переговорів із Росією.

Читайте також:
Угорщина не підтримала виділення 500 млн євро з фонду ЄС, який допомагає Україні зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна