Штурмовикам 225-го окремого батальйону передали 40 бронеавтомобілів “Козак”

Міністр оборони Рустем Умєров разом з начальником Генерального штабу ЗСУ генерал-майором Анатолієм Баргилевичем передали українським воїнам з 225-го окремого штурмового батальйону 40 бронеавтомобілів “Козак” вітчизняного виробництва.

Про це Умєров розповів у своєму Facebook.

Ідеться про 15 броньованих машин “Козак-2М1” та 25 одиниць багатофункціональних бронеавтомобілів “Козак-5”, виробництва ПАТ “Науково-виробниче об’єднання “Практика”. Техніка повністю відповідає стандартам НАТО і має високий протимінний захист.

“Забезпечуємо наших військових сучасним і надійним обладнанням. Мотивоване військо – це добре оснащене військо. Наш головний пріоритет – збереження життя та здоров’я військових.
Більше бронемашин – більше збережених життів”, – зазначив міністр оборони.

Довідково

“Козак-2М1” – це модернізована версія «Козак-2М», яка відрізняється своїм несучим корпусом-монококом. У ньому використані ті самі агрегати, що і на “Козаку-2”, але повністю перероблена ходова частина. Підвіска всіх коліс стала незалежною, а кліренс збільшився з 392 мм до 430 мм. Бронекорпус машини має рівень балістичного захисту ПЗСА-5.

“Козак-5” це версія, яка збудована на шасі позашляховика Ford F-550 і передусім призначена для поліцейських спецпідрозділів.

“Козак-5” легший за «Козак-2» і має вагу 10 тонн. У базовому варіанті бронеавтомобіль вміщає до восьми осіб. Конструкція кузова загалом аналогічна «Козаку-2», але в задній стінці замість двостулкових дверей встановлені одностулкові.

Читайте також:
Україна цього місяця вперше видасть 10 САУ “Богдана”. У травні й далі – ще більше, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна