У Росії обсяги нафтопереробки впали до 11-місячного мінімуму: Bloomberg назвав основні причини

Російська нафтопереробка наблизилась до 11-місячного мінімуму, оскільки повені перешкоджають роботі НПЗ, а ремонт заводів, що постраждали від атак безпілотників, сповільнюється.

Про це у понеділок, 22 квітня, пише Bloomberg.

З11 по 17 квітня Росія переробляла 5,22 мільйона барелів нафти на день. Це приблизно на 10 000 барелів на день, або на 0,2%, нижче середнього показника за попередні сім днів.

У період з 11 по 17 квітня більшість основних об’єктів, що постраждали, працювали на рівнях, близьких до попереднього середньотижневого показника, але все ще нижчих за ті, що були до атаки.

Загалом за квітень обсяги переробки російських нафтопереробних заводів у середньому становили близько 5,23 мільйона барелів на день, що близько до найнижчого рівня з травня минулого року.

На переробку вплинули і суворі погодні умови: 7 квітня через повені в Уральському регіоні Орський нафтопереробний завод був відключений від роботи. За останній звітний період завод не переробляв сирої нафти.

За попередні сім днів завод переробляв у середньому 26 500 барелів на день. Bloomberg зауважує, що втрата цих обсягів стала одним із найбільших чинників загального зниження темпів переробки в Росії 11−17 квітня.

Два інших нафтопереробних заводи — незалежний Новошахтинський завод і пермський завод ПАТ Лукойл — знизили середній рівень переробки в сукупності на 45 000 барелів на день. Це може бути пов’язано з технічним обслуговуванням, яке російські оператори зазвичай проводять навесні, до того, як влітку попит підвищиться.

Читайте також:
Росія минулоріч не змогла знайти жодного нового великого родовища нафти

Українські удари вивели з ладу мінімум 10% нафтопереробної інфраструктури РФ, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна