Росія минулоріч не змогла знайти жодного нового великого родовища нафти

Пошуки в Росії нових покладів нафти, які могли б покрити запаси тих, що вибувають через видобуток, у 2023 році принесли провальні результати. Російські нафтовики відзвітували про мінімальні за 6 років обсяги знаходження нафтових покладів.

Про це повідомляють російські ЗМІ, передає у понеділок, 15 квітня, “Економічна правда”.

За підсумками року на російський баланс було поставлено 43 родовища нафти та газу, свідчать дані “Роснедр”.

І хоча кількість нових родовищ зросла на 9 порівняно з минулим роком, лише одне з них потрапило до категорії великих — нафтогазоконденсатне родовище імені Р. У. Маганова на шельфі Каспійського моря із запасами 136,2 млрд кубометрів газу.

“Серед нафтових родовищ великих не знайшлося. Майже всі вони виявилися або дрібними (запаси до 5 млн тонн), або дуже дрібними (менше ніж 1 млн тонн). Найбагатшим на барелі родовищем виявилося Бурське в Іркутській області РФ. Однак його розмір — 8,7 млн тонн — відповідає обсягу, який нафтова промисловість за поточних темпів викачує з надр за 6 днів”, – пише видання.

Також у найбільші 3 потрапили родовище імені В. П. Орлова (7,5 млн тонн, або 5 днів російського видобутку) та Талтимське у ХМАО (6,1 млн тонн, 4 дні видобутку).

Загалом нафтові компанії відзвітували про знаходження 565 млн тонн нафти — мінімального за 6 років обсягу.

Читайте також:
“Укрнафта” почала бурити нову свердловину на заході країни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна