“Укрнафта” почала бурити нову свердловину на заході країни

ПАТ “Укрнафта” почало бурити нову розвідувальну нафтову свердловину на родовищі, розташованому на заході України.

Про це повідомляють у пресрелізі компанії в четвер, 28 березня.

“Це буде розвідувальна свердловина проєктною глибиною 1211 м. Прогнозний початковий дебіт – 22,6 тонни нафти на добу. Продуктивний горизонт – стрийські відклади”, –

Будівництво свердловини виконує підрядник – ТОВ “Навігатор комплект”, який був визначений на онлайн-платформі закупівель Prozorro.

“Варто зазначити, що послідовно з одного майданчика підрядник буритиме три свердловини”, – зазначили в товаристві

Як повідомлялося, “Укрнафта” 2023 року збільшила видобуток нафти з конденсатом на 3% (на 39,9 тис. тонн) порівняно з 2022 роком – до 1 млн 409,9 тис. тонн, газу – на 5,8% (на 60,4 млн куб. м), до 1 млрд 97,4 млн куб. м.

Компанія ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно.

Найбільшим акціонером “Укрнафти” є НАК “Нафтогаз України” з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони.

Читайте також:
На родовищі в Карпатах, яке вважалося виснаженим, відкрили новий поклад газу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна