Визнання стандартів: “Новинарня” внесена на Мапу рекомендованих медіа і зареєстрована

На оновленій Мапі рекомендованих медіа України відзначено 174 ЗМІ, серед них – “Новинарня“.

Про це в середу, 17 квітня, повідомляє Інститут масової інформації, який є одним з ініціаторів такого оцінювання медіа.

“На інтерактивну мапу за результатами незалежної експертної оцінки Інститут масової інформації (ІМІ) та “Детектора медіа” потрапили 174 українські ресурси:

  • 117 онлайн-медіа
  • 5 центрів журналістських розслідувань
  • 21 радіо
  • 31 телеканал

Онлайн-медіа оцінювали експерти Інституту масової інформації, радіо та телеканали — експерти “Детектора медіа”, – ідеться в повідомленні.

Загалом 267 медійних ресурсів виявили бажання пройти оцінювання, з них для мапи були відібрані 174.

В ІМІ нагадують, що проєкт стартував у вересні 2023 року, тоді до мапи увійшли 142 українські медіа, які пройшли відбір за критеріями прозорості, дотримання професійних стандартів, журналістської етики, оцінки незалежності та репутації.

“Проєкт зі створення Мапи рекомендованих медіа є дійсно значущим і своєчасним для України, особливо в умовах інформаційної війни та загальної потреби в достовірних новинах. Робота над мапою дозволила нам глибше зануритися у медійний ландшафт країни та виявити безліч якісних регіональних видань, які є прозорими, відповідальними і дотримуються високих стандартів журналістики. (…) Важливість цього проєкту полягає не тільки в доступі до перевіреної інформації, а й у підвищенні медіаграмотності населення. Наявність такої мапи дозволяє користувачам легко знаходити надійні джерела і, як результат, знижує ризик поширення дезінформації та маніпуляцій”, — розповіла директорка ІМІ Оксана Романюк.

У регіоні Київщини, де представлена “Новинарня“, на мапу внесено загалом 12 інтернет-видань, 2 телеканали та 1 радіо.

Варто зазначити, що раніше, наприкінці березня 2024 року, інтернет-видання “Новинарня” було внесене Національною радою з питань телебачення і радіомовлення до Реєстру суб’єктів у сфері медіа (відповідно до норм Закону України “Про медіа”).
Від початку існування, з весни 2016 року, газета “Новинарня” була зареєстрована як ЗМІ Міністерством юстиції України.

Читайте також:
Сім провідних онлайн-медіа України порушують мовний закон, “Новинарня” – серед передовиків


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна