У Південній Кореї скасували виступ російського балету: попрацювали наші дипломати

У Південній Кореї за день до прем’єри скасували шоу за участі танцюристів російського балету — доклали зусиль українські дипломати та громада.

Про це пише Yonhap News та йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України, передає “Громадське”.

Про скасування оголосила компанія-організатор шоу після того, як концертний зал відхилив пропозицію замінити склад танцюристів і програму. Мистецький центр заявив, що не надав би початкового схвалення, якби програма була представлена ​​без російських артистів.

Водночас у МЗС наголосили, що російській “культурній” пропаганді не має бути місця на міжнародних майданчиках, а російським балеринам — на сценах світових театрів.

“Скасування гастролей російського балету — наш черговий крок для міжнародної ізоляції РФ у сфері культури», — додали у відомстві.

Зазначається, що скасування домагалися МЗС, посольство України в Південній Кореї, українська громада та міжнародні партнери.

Концерт за участю зірок московського Большого театру мав відбутися з 15 по 18 квітня в центрі мистецтв “Седжон” у Сеулі. Проте шоу зіткнулося з критикою через виступ Світлани Захарової — прими-балерини Большого театру.

Захарова народилася у Луцьку, навчалася в Києві до 16 років, а потім поїхала до росії будувати кар’єру. Окрім балету, з 2007 року Захарова займається політикою. Була депутатом державної думи РФ від партії “Єдина Росія”.

У березні 2014 року вона серед інших діячів підписала листа до президента РФ Володимира Путіна на підтримку військової інтервенції в Україну.

З січня 2023 року перебуває під санкціями РНБО.

Читайте також:
Південна Корея виділить $12 млн на реабілітацію українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна