РФ знищила Трипільську ТЕС, бо в ППО закінчилися ракети: Зеленський попередив, що без допомоги союзників Україна не переможе

За такого співвідношення снарядів та іншої зброї, яка є зараз в України щодо Росії, неможливо успішно протистояти російській навалі, тож окупанти щоденно посуватимуть українські війська назад.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS, оприлюдненому у вівторок, 16 квітня.

Як приклад він навів ситуацію з ураженням Трипільської ТЕС:

“Летіли 11 ракет. Перші сім ми знищили. [Наступні] чотири знищили Трипільську ТЕС. Чому? Тому що [у нас] було ракет нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля“.

“Коли говорять, що союзники не можуть нам дати ту чи іншу зброю або не можуть бути в Україні тими чи іншими силами, тому що тоді це буде сприйматись, ніби Україна затягнула НАТО у війну… То я вам хочу поставити питання: Ізраїль – у НАТО чи ні? Ось вам і відповідь. Ізраїль – не країна НАТО. А союзники, в тому числі й країни НАТО, захищали Ізраїль.

І це відповідь усім, хто каже, що Україні треба допомагати дуже обережно, щоб не втягнути країни НАТО у війну”, – наголосив президент.

Відповідаючи на запитання, як довго українські війська протримаються без допомоги США, Зеленський зауважив:

“Я кажу вам відверто − без цієї допомоги шансів перемогти у нас не буде. Треба бути сильнішим за свого ворога. А сьогодні в нас співвідношення артилерійських снарядів – 1 до 10. Чи можемо ми так стояти? Ні. За такої статистики вони нас будуть щоденно штовхати назад”.

За його словами, для того, щоб боронити ті території, які зараз під контролем України, треба вийти на рівноцінне співвідношення за кількістю снарядів з Росією: 10 до 10.

На запитання про те, чи є в України план використання допомоги від США, якщо вона надійде, щоб змінити динаміку війни, Зеленський запевнив, що такий план є.

“План − дуже простий. Він зрозумілий. Він є. Є (тобто відома – “Н”) конкретна зброя, яка потрібна, щоб іти вперед. Є конкретна зброя, щоб захистити небо. І є конкретна зброя, щоб розблокувати небо, щоб військові йшли вперед.

І більше того − всі партнери мають цей план на руках. Всі. Цей план того, що нам технічно дуже потрібно”, − наголосив Зеленський.

На запитання, чи очікує він, що Україні буле легше наступного року, президент сказав, що “легше не буде” і що українці не думають про наступний рік, а думають про завтрашній день.

“Ми думаємо про завтра. Наші цілі набагато більш життєві і простіші. Нам треба жити завтра. Що буде в наступному році − ніхто не знає. Ми не розуміємо, яку підтримку матиме Україна, які ще війни можуть бути у світі, що буде з Конгресом Сполучених Штатів. Я надіюсь, що вони найближчим часом приймуть рішення і що воно буде позитивне. Але ми цього не знаємо”, – додав президент.

Читайте також:
Можуть бути гірші за “Кинджали”: для атаки на Трипільську ТЕС ворог використав нові крилаті ракети Х-69, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна