“Схеми” показали супутникові знімки з наслідками удару по Луганському машинобудівному заводу

На супутникових знімках помітно наслідки авіаудару по “Луганському машинобудівному заводу-100” в тимчасово окупованому Луганську.

Фото, зроблені із супутника Planet Labs за 14 квітня, опублікували журналісти програми “Схеми“.

Як видно з цих знімків, значно постраждала щонайменше одна будівля заводу.

Контекст

Про вибухи в тимчасово окупованому Луганську після опівдня 13 квітня повідомили місцеві пабліки та російські ЗМІ.

Воєнний журналіст Андрій Цаплієнко заявив, “прилетіло” в районі машинобудівного заводу, де базувались російські окупанти.

Це підтверджувала й геолокація місця вибуху, яку навели блогери. Зокрема, журналісти проєкту “Донбас.Реалії” встановили, що уражено було саме підприємство “Луганський машинобудівний завод-100”.

Удар по заводу також підтвердило джерело журналістів у Луганську, яке повідомило, що на цьому машинобудівному підприємстві ремонтували російську військову техніку та перебував особовий склад армії РФ.

Згодом удар по машинобудівному заводі в Луганську підтвердив ватажок так званої “ЛНР” Леонід Пасічник. У нападі він звинуватив ЗСУ.

За його словами, нібито було випущено кілька ракет по машинобудівному заводу, де “незабаром мали запустити виробництво”.

СтратКом ЗСУ в той же день повідомив, що в окупованому Луганську було уражено пункт управління угрупування військ “Центр” армії РФ.

А 14 квітня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук написав, що влучного удару по Луганському машинобудівному завдала авіація Сил оборони України.

Читайте також:
Російський літак скинув ФАБ-1500 на магазин в окупованому Єнакієвому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна