Канада передає Україні 450 багатоцільових дронів SkyRanger

Канада передасть Україні 450 багатоцільових дронів SkyRanger.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Таке рішення ухвалили за результатами позачергового засідання керівної групи «Коаліції дронів». SkyRanger (R70) — це безпілотний авіаційний комплекс, який розроблявся для спостереження та збору розвідувальної інформації. Однак такі дрони також можуть використовуватися для транспортування та доставки вантажів.

Крім того, Німеччина у межах «Коаліції дронів» передасть розвідувальні дрони VECTOR 211, а Литва виділить 3 мільйони євро на виробництво FPV-дронів для України.

Також на засіданні Нідерланди підтвердили наміри контрактування партії дронів Heidrun RQ-35 на 200 мільйонів євро у співпраці з Данією та Німеччиною.

“Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз”, — сказала заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс також закликав інші країни долучитися до підтримки ініціативи.

Читайте також:
Україна отримала від Канади $1,5 млрд допомоги. Їх спрямують на соцвиплати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна