Фонд “Повернись живим” передав ГУР 32 міномети калібру 120 мм

Фонд “Повернись живим” передав бійцям ГУР МОУ 32 міномети калібру 120 мм.

Про це 14 квітня повідомив голова фонду Тарас Чмут.

“32 нові українські 120-мм міномети для Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 32 мільйони ваших гривень, які ви надсилали на загальні рахунки Фонду компетентної допомоги армії “Повернись живим” минулоріч, перетворилися на нову вітчизняну зброю”, – написав Чмут у фейсбуці.

“Минулого серпня ми придбали 100 нових мінометів, і вже цієї зими закриваємо великі обʼєми потреб у Силах оборони — як насичуючи окремі підрозділи, так і закриваючи критичні потреби на полі бою”, — зазначив очільник фонду.

За його словами, “32 міномети — це 5 повноцінних батарей. Це закриття усієї нагальної потреби одного з великих бойових компонентів ГУРу. А це ті, хто точно знає і вміє якісно воювати”.

Українські міномети калібру 120 мм. Фото: фонд “Повернись живим”

Тарас Чмут принагідно вказав на те, що нині 120-мм та 82-мм міномети залишаються другою пріоритетною потребою — після нових пікапів — Сил оборони, з якою звертаються до фонду “Повернись живим”.

Читайте також:
“Повернись живим” оголосив збір на школу БпЛА “Ятаган”

Фонд “Повернись живим” передав у війська рухомі командні пункти для ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна