Тривають інтенсивні бої: у Міноборони заперечили окупацію Богданівки

У Міністерстві оборони України заперечили окупацію села Богданівка Бахмутського району Донецької області, про що раніше написали аналітики DeepState.

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

“Тривають інтенсивні бої за Богданівку на Бахмутському напрямку. Вночі штурмові групи ворога пробилися на північну околицю міста. Богданівка зараз під контролем Сил оборони. Іде бій, ворог не припиняє штурмів”, — йдеться в повідомленні МОУ.

Контекст

Про те, що армія РФ окупувала село Богданівка Бахмутського району Донецької області, у суботу, 13 квітня, повідомили аналітики українського проєкту DeepState, оновивши мапу бойових дій.

“Ворог окупував Богданівку та просунувся біля Часового Яру, Новокалинового та Тоненького”, — йдеться в повідомленні.

Богданівка — це маленьке село, яке відділяє окупований Бахмут від Часового Яру, лівий фланг оборони міста.

Карта бойових дій станом на ранок 13 квітня 2024 року. DeepState

Нагадаємо, як раніше повідомляв аналітик DeepState Роман Погорілий в інтерв’ю OBOZ.UA, росіянам важливо зайняти Часів Яр, оскільки це допоможе їм стрімко просуватися далі.

“Наразі їм важливо взяти цей населений пункт, вийти на висоти, і тоді в них буде оперативний простір для подальшого просування, вогневий контроль, тому що ця висота покриває дуже велику область огляду”, — підкреслив він.

Читайте також:
Військові 92-ї ОШБр не допустили входження окупантів у Часів Яр: вщент розгромили 10 одиниць техніки ворога. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна