Російська ракета вбила на Одещині бойового медика Романа Юхневича, який рятував людей після першого “прильоту”

Внаслідок ракетного удару по Одещині, який російські окупанти завдали ввечері 10 квітня, загинув бойовий медик, член громадської організації “Українська служба порятунку” Роман Юхневич.

Про це повідомив голова організації Павло Діба у Facebook.

“У результаті ворожого обстрілу Одещини, загинув наш член організації, ветеран війни, справжній патріот України, мужній чоловік Роман Юхневич. Навічно в рядах Української служби порятунку. Вічна пам’ять. Герою слава!”, — написав він.

Як повідомили в 151-му навчальному центрі ЗСУ, Роман Юхневич проходив стажування інструктора з тактичної медицини в Одесі. Повертаючись додому після проведення навчань з тактичної медицини, Роман став свідком першого прильоту ракети “Іскандер” і кинувся надавати домедичну допомогу постраждалим.

“Російські окупанти завдали другий удар з коротким інтервалом по тому ж місцю. Він загинув, намагаючись врятувати життя інших людей, хоча мав право їхати додому відпочивати. Мав право, але не зміг проїхати повз людей які потребували допомоги. Не забудемо і не пробачимо втрату хороброго воїна, фахового інструктора, вірного побратима, люблячого чоловіка свої дружини, батька і вірного сина України. Назавжди в строю!”, — йдеться в повідомленні центру.

Контекст

Як писала “Новинарняраніше, Росія у період між 18:00 та 18:30 атакувала Одеську область балістичними ракетами, попередньо – “Іскандер-М”.

В Одеському районі пошкоджено транспортну інфраструктуру та вантажівки, що були поруч.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про чотирьох загиблих, у тому числі одну дитину – 10-річну дівчинку. Ще семеро людей зазнали поранень. 11 квітня стало відомо, що в лікарні помер ще один постраждалий.

Читайте також:
Ракетний удар по Миколаєву: кількість жертв зросла до чотирьох

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна