У ДШВ відповіли, чи стрибають десантники з парашутом під час повномасштабного вторгнення

Командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ Ігор Скибюк каже, що навіть під час широкомасштабного вторгнення армії РФ частина військовослужбовців ДШВ здійснюють стрибки з парашутом.

Про це бригадний генерал розповів у інтерв’ю “Новинарні“, яке опубліковане у вівторок, 30 квітня.

Так, на запитання журналістки, чи нині десантникам зовсім не вдається стрибати, Командувач ДШВ відповів так:

“Не зовсім так. Певні категорії військових здійснюють стрибки. Це, в основному, наші розвідники, які навчаються за розвідувальним фахом. Вони 100% стрибають. Адже це спеціальна навичка, потрібна для розвідника. Це важливо для психологічної та екстремальної підготовки військовослужбовця. Для інших армійців [стрибати з парашутом], по-перше, немає військової необхідності. По-друге, існують умови безпеки – а ми зважаємо ще й на авіацію противника. Ну, і взагалі, повітряним десантам парашутним способом зараз, відверто кажучи, дуже мало місця на війні. А на даному етапі поки взагалі немає. Тому це неактуально”, – сказав генерал.

Втім, він акцентував, що стрибки з парашутом для будь-якого військовослужбовця Десантно-штурмових військ “є критично необхідною навичкою”.

“Це те, що відрізняє нас, десантників, від інших. Те, що дозволяє відчувати себе в елітній родині ДШВ. Парашут – це дуже дешевий спосіб готувати суперсолдатів. Бо ж можна стати суперсолдатом, отримавши якийсь чіп, титановий скелет, бойовий лазер тощо. А можна підготувати цього суперсолдата. І стрибки з парашутом – один з інструментів цієї підготовки, я вважаю”, – каже Скибюк.

У самого ж бригадного генерала за спиною 136 стрибків із парашутом.

Читайте повний текст інтерв’ю бригадного генерала Скибюка: 
Командувач ДШВ Ігор Скибюк: У нас є ділянки фронту, де проти однієї військової частини стоять сім ворожих. Але наші виконують завдання, хоч як їм важко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна