РФ уночі випустила по Україні понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів, – Зеленський

РФ уночі випустила по Україні понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів, збити вдалося не все.

Про це у четвер, 11 квітня, повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Вдячний усім, хто зараз ліквідовує наслідки російської атаки, і кожному воїну нашої ППО, який уночі був на варті. Понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину.
Російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській”, – написав глава держави.

Він знову нагадав про потребу в ППО.

“Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО. Саме тут, саме зараз, саме нашою можливістю подолати російський терор світ може довести, що всі однаково сприймають терор як злочин. Якщо ж Росії буде дозволено й надалі це робити, якщо російські ракети й «шахеди» битимуть не тільки по Україні, а й по рішучості партнерів, це буде глобальним дозволом на терор. Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії”, – резюмував глава держави.

Як писала “Новинарня“, вночі 11 квітня окупанти атакували об’єкти генерації та системи передачі електроенергії у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Під обстрілом опинилися зокрема дві теплоелектростанції ДТЕК. Енергетики вже працюють над усуненням наслідків.

Читайте також:
Відновлення ТЕС після атак у березні коштуватиме вдвічі дорожче за ремонт після попередньої зими, – ДТЕК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.