У Латвії затримали чоловіків, які зірвали український прапор з будівлі в Ризі. ВІДЕО

Латвійська державна поліція повідомила про затримання двох громадян Латвії, які зірвали український прапор з однієї з будівель у Ризі.

Про це в середу, 10 квітня, повідомляє Delfi.

5 квітня в поліцію надійшов дзвінок від очевидця про те, що чоловік у масці зриває український прапор, який висить на одній з будівель Риги, а інший чоловік знімає його на камеру.

На опублікованому в соцмережах відео видно, що чоловік зламав флагшток, тримаючи в руках предмет, схожий на професійну рацію.

Після інциденту обидва одразу ж покинули місце події, а в Ризькому Східному управлінні Державної поліції почалося розслідування. Поліціянти знайшли двох імовірних порушників, які раніше не були судимі, і затримали їх 9 квітня.

Під час обшуків у будинках затриманих правоохоронці виявили маску, яку, імовірно, використовували під час скоєння злочину, рацію, а також різні предмети, «що мають відношення до прославлення комуністичного режиму й росії».

Кримінальну справу порушено за фактом дій, спрямованих на розпалювання національної, етнічної, расової чи релігійної ненависті, а також про умисне знищення або пошкодження чужого майна. Вже 11 квітня суд розгляне питання про арешт підозрюваних.

Як писала “Новинарня“, у Латвії виставлять на аукціон “Будинок Москви”, кошти передадуть Україні.

Читайте також:
Латвія виділила майже €10 млн на підтримку ЗСУ та відбудову України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.