Плетенчук розповів деталі падіння Ка-27 у Криму, а у Росії заявили про падіння іншого вертольота

Російський вертоліт Ка-27 впав у Криму, ймовірно, внаслідок “дружнього вогню” з боку російських військ.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук у коментарі “Суспільне Крим”.

“Є вірогідність того, що це був “дружній вогонь” від інших підрозділів РФ в окупованому Криму. Але ця інформація ще уточнюється”, — сказав він і уточнив, шо екіпаж вертольота, ймовірно, загинув.

Подія сталася неподалік селища Чорноморського (Євпаторійський район), після чого росіяни розгорнули пошукову операцію.

Як наголосив речник ВМС ЗСУ, з приводу падіння вертольота можуть намагатися “викривити інформаційне поле” — змінювати інформацію про його знищення.

“Незмінним лишається лише той факт, що цей гелікоптер, саме Ка-27 збройних сил РФ і той факт, що він впав. Є факти беззаперечні, незалежно від того, які уточнення по цьому інциденту будуть”, — пояснив він.

Він також розповів, що Ка-27 є багатофункціональним вертольотом, який може виконувати різноманітні завдання. У нього є бортове озброєння та транспортний відсік. Здебільшого, Ка-27 використовують як палубні вертольоти.

“І, здебільшого, ці гелікоптери використовуються саме у Військово-морському флоті так званої РФ. Наразі це вся інформація щодо цього інциденту”, — підсумував Плетенчук.

У Росії не коментують ситуацію з падінням Ка-27. Натомість у міноборони РФ заявили про падіння іншого вертольоту — Мі-24, який нібито впав над Чорним морем. Про це повідомляє видання “Медуза” з посиланням на міноборони РФ.

Як повідомляється, інцидент нібито стався 10 квітня близько 6:00 за московським часом аід час здійснення вертольотом планового польоту. За попередніми даними міноборони, причиною порушення стала відмова техніки. Про долю пілотів не повідомляється.

Контекст

Про падіння російського корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив вранці 10 квітня.

“Мінус російський Ка-27 у Криму. Щось шукав. Знайшов”, — написав він.

Як зазначає Telegram-канал “Кримський вітер“, зараз Чорноморський флот РФ використовує патрульні гелікоптери Ка-27 для пошуку українських морських дронів і десантних катерів. Гелікоптери базуються на аеродромі в Качі (селище міського типу у Бахчисарайському районі, Крим).

Читайте також:
У Севастополі росіяни збили власний літак, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна