Мера Новомосковська затримали на хабарі, – ЗМІ

Міського голову Новомосковська Дніпропетровської області Сергія Рєзніка затримали на хабарі. Це сталося ввечері 9 квітня. 10 квітня йому мали вручити повідомлення про підозру.

Про це пише “Суспільне” з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

10 квітня у спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону повідомили, що на хабарі в 30 тисяч доларів США на Дніпропетровщині затримали міського голову та секретаря міськради. Посадовцям інкримінують одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Затриманих підозрюють в отриманні грошей за сприяння в довгостроковій оренді об’єкта незавершеного будівництва площею 4 500 кв. м з можливістю оформлення права власності.

Вирішують питання щодо обрання посадовцям запобіжного заходу.

У Державному бюро розслідувань в коментарі “Суспільному” додали, що посадовці вимагали 30 тисяч доларів США хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

На території громади ще з 90-х років стояла недобудова школи. Підприємець вирішив відремонтувати приміщення, аби там можна було облаштувати переселенців. Платити за проживання громадян мала міжнародна гуманітарна організація.

За гроші міський голова й секретар обіцяли винести питання на голосування сесії та надалі вплинути на депутатів, щоб ті підтримали рішення про довгострокову оренду приміщення. Це давало змогу орендувати приміщення без оголошення спеціального тендеру.

9 квітня підприємець передав хабар секретарю ради в його кабінеті. Під час передачі грошей обох посадовців і було затримано.

Обом посадовцям повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (частина 4 статті 368 Кримінального кодексу України). Вона передбачає покарання — до 12 років з конфіскацією майна.

Також встановлюють повне коло осіб, які можуть бути причетними до оборудки, у тому числі перевіряється інформація щодо місцевих правоохоронців.

Сергій Рєзнік став міським головою у 2020 році. З 2002 року двічі був депутатом місцевої та обласної рад, а ще — директором приватного підприємства, де надавав послуги оренди та експлуатації власного чи орендованого майна.

Читайте також:
Заступника голови Запорізької облради та його спільників викрили на хабарництві: кого хотіли підкупити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна