Гіркін начебто може очолити взвод окупантів на війні проти України: офіцер ЗСУ оголосив полювання

Дружина колишнього ватажка угруповання “ДНР” Ігоря Гіркіна (псевдо – Стрєлков) повідомила, що її чоловіка затвердили командиром взводу “в одній із військових частин”, яка бере участь у війні проти України.
У Збройних силах України вже оголосили полювання за окупантом.

Так, 10 квітня дружина Гіркіна Мирослава Регінська повідомила в телеграмі таке:

“Начальника пункту добору на військову службу за контрактом попросили направити Стрєлкова для проходження військової служби”, – пише Регінська і додає, що “цей документ буде доданий до апеляційної скарги до суду”.

Регінська також опублікувала документ, надісланий, як випливає з його тексту, однією з військових частин в окупованій частині Донецької області на адресу військового комісара Москви та начальника столичного пункту добору.

Тим часом офіцер Збройних сил України Андрій Підлісний, який нещодавно очолив батальйон, уже оголосив (лаконічно, але переконливо) полювання за окупантом.

“Гіркіна начебто відправляють взводником на війну проти України… Нехай почнеться велике полювання”, – написав майор ЗСУ Підлісний на ФБ.

“Радіо Свобода” нагадує, що Ігор Гіркін засуджений до чотирьох років позбавлення волі за “екстремістською” статтею – це означає, що згідно із законом, підписаним Володимиром Путіним 23 березня, він не зможе укласти контракт на військову службу.

Ігор Гіркін. Передісторія

21 липня 2023 року Ігор Гіркін був затриманий та рішенням Міщанського суду Москви арештований до 18 вересня за обвинуваченням у закликах до здійснення екстремістської діяльності (ч. 2 ст. 280 КК РФ).

Раніше Гіркін відзначався постійними критичними випадами в інтернеті на адресу російської влади та військового командування у зв’язку зі слабкими, на його думку, діями в ході вторгнення в Україну. Президента Путіна він називав “нікчемою”.

У жовтні 2022 року він через Крим намагався потрапити на війну проти України на Таврійському напрямку, але безуспішно; тоді його затримували російські силовики.

Українські волонтери збирали “призові” за голову Гіркіна, але він виїхав з України та надалі нібито навчав і вербував добровольців.

У минулому Гіркін “Стрєлок”/”Стрєлков” – російський військовий, відставний офіцер ЗС РФ, колишній полковник ФСБ, бойовик “ДНР”, великодержавний ідеолог.

Він учасник російської війни проти України в Криму та на Донбасі, також займався підривною роботою в Україні до 2014 року. Учасник війн у Придністров’ї (Молдова), Боснії, Чечні.

Із весни 2014 року – ватажок терористичного угруповання “Новоросія”та проросійського військового угрупування “Народне ополчення Донбасу”.

Після початку російської інтервенції до Криму 2014 року Гіркін очолював диверсійний загін, організовував збір кримських депутатів для призначення незаконного референдуму, командував штурмом фотограметричного центру в Сімферополі.

У квітні 2014 року зі своїм загоном перетнув кордон України в Донецькій області, керував захопленням Слов’янська, розпочавши таким чином бойові дії на Донбасі. Став першим “міністром оборони ДНР” (16.05.2014—14.08.2014), командувачем “Армії Новоросії”.

У серпні 2014 року, одночасно із початком вторгнення російських регулярних військ на Донбас, виїхав назад у Росію.

17 листопада 2022 року суд у Гаазі оголосив вирок у справі збитого літака рейсу MH17 “Малайзійських авіаліній” у липні 2014 року. Ігоря Гіркіна, а також його підлеглих бойовиків Сергія Дубинського та Леоніда Харченка заочно засудили до довічного ув’язнення та виплати компенсацій рідним загиблих на загальну суму понад 16 мільйонів євро.

У березні 2022 року ЗСУ під Авдіївкою знищили тестя Гіркіна – бойовика “Ситого”.

Читайте також:
ГУР пропонує за полоненого Гіркіна $100 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна