Гіркін не воює в Україні: засновник Bellingcat розповів, чим зараз займається російський терорист

Терорист Ігор Гіркін, що фігурує у справі збиття МН17 як обвинувачений, не воює в Україні в лавах російських військ.

Про це в п’ятницю, 4 листопада, заявив у ефірі голландського телеканалу NPO 1 засновник Bellingcat Христо Грозєв.

За його словами, Гіркін зайнятий навчанням і вербуванням солдатів для армії РФ.

“Команда Bellingcat, роками вивчала матеріали про підозрюваних у катастрофі MH17.

Що стосується місцезнаходження Гіркіна: він не воює на фронті в Україні, а працює в російській армії. Він навчає і вербує добровольців на війну”, – заявив Грозєв.

Передісторія

У жовтні російський воєнний злочинець, колишній “міністр оборони ДНР” Ігор Гіркін зник з соцмереж, до цього часу він був активним користувачем Telegram і регулярно критикував військове керівництво Росії за провали на полі бою.

Проте 14 жовтня блогер “воєнкор Котьонок” у своєму телеграм-каналі написав, що Гіркіну “вперше за 8 років “дозволили” поїхати на війну, чим і пояснюється його відсутність у соцмережах впродовж певного часу.

15 жовтня українські активісти й військовослужбовці оголосили пообіцяли нагороду тому, хто візьме в полон Гіркіна.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Гіркін-Стрєлков, який у 2014 році був одним із тих, хто починав російсько-українську війну, вже намагався долучитися до участі і в нинішній путінській кампанії – “хоч рядовим”.

Проте тоді екс-ФСБешника затримали на пункті пропуску в Криму, коли він прямував до Херсона з підробленим паспортом прикриття на ім’я Сергій Вікторович Рунов (яке використовував під час роботи у спецслужбах).

Нагадаємо, Ігор Гіркін є одним з обвинувачених у міжнародній справі про збиття росіянами малайзійського “Боїнга” рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року.

Читайте також:
У Нідерландах – останнє засідання суду в справі MH17: коли буде вирок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна