У Криму затримали Гіркіна, який намагався потрапити на війну проти України, – ЗМІ

Відставний офіцер ЗС та ФСБ Росії, колишній так званий “міністр оборони ДНР”, воєнний злочинець Ігор Гіркін був затриманий російськими силовиками в окупованому Криму, коли він із підробленими документами їхав нібито на війну в Україні.

Про це 13 серпня повідомляють “Новини Донбасу” з посиланням на російські Telegram-канали і соратника Гіркіна Олександра Жучковського.

За цими даними, Гіркін-Стрєлков, який у 2014 році починав війну РФ проти України, тепер приїхав, щоб знову “взяти участь, хоч рядовим, у російській національно-визвольній війні”. Але Гіркіна затримали на пункті пропуску в Криму, коли він прямував до Херсона.

Раніше Гіркін на своєму YouTube-каналі неодноразово критикував російське командування за недостатню жорсткість та погані результати у війні проти України. Тепер його соратник запевняє, що “жодних політичних цілей Стрєлков не ставив і наводити смуту в Новоросії не збирався”, а те, що він не може потрапити на фронт — “великий політичний злочин”.

Повідомляють, що Гіркін зголив вуса та намагався перейти кордон за підробленим паспортом прикриття на ім’я Сергій Вікторович Рунов, який він використовував під час роботи у спецслужбах. Але його впізнали, затримали та відправили до Сімферополя. Буцімто порушено кримінальну справу за підробку документів.

Антивоєнний канал “Сеятель ветра” опублікував фото Гіркіна та його паспорта на ім’я Сергія Рунова, виданого 2015 року.

Нагадаємо, Ігор Гіркін є одним з обвинувачених у міжнародній справі про збиття росіянами малайзійського “Боїнга” рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року.

Читайте також:
Під Авдіївкою ЗСУ знищили тестя Гіркіна – бойовика “Ситого”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна