ГУР пропонує за полоненого Гіркіна $100 тисяч

Головне управління розвідки Міністерства оборони України обіцяє виплатити 100 000 доларів за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

Про це йдеться в повідомленні ГУР МОУ в неділю, 16 жовтня.

“Відомо, що один з найвідоміших російських терористів вирішив поновити свою участь у війні проти нашої держави.

Ігор Гіркін (Стрєлков) – російський терорист, колишній так званий “міністр оборони ДНР”. Наразі СБУ та Генеральна прокуратура порушила проти Гіркіна низку справ за терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету.

Також оголошений Нідерландами в міжнародний розшук у справі про збиття цивільного Boeing 777 рейсу MH17.

ГУР МО наголошує: жоден військовий злочинець не уникне покарання”, – сказано в повідомленні.

Інформацію про злочинця просять передавати за номером:
‎+380 93 117 5809 – зв’язок через Viber, WhatsApp, Telegram, Signal

Нагадаємо, напередодні українські активісти, посадовці й волонтери почали пропонувати по $10 тис. як нагороду за полоненого Гіркіна, зібравши щонайменше 50 тисяч.

Ініціатива виникла після того, як російські пропагандисти-“воєнкори” повідомили, що відставний офіцер ФСБ Ігор Гіркін поїхав воювати в Україну.
Перед тим він близько тижня не з’являвся в соцмережах, що схвилювало його прихильників. Адже останнім часом Гіркін став популярним блогером і пропагандистом, який затято критикував керівництво міністерства оборони РФ за, з його точки зору, бездарне проведення “спеціальної військової операції” в Україні, недостатню жорсткість та погані результати в цій війні.
З огляду на його суперечності з військовим керівництвом РФ, прибічники побоювалися, що з Гіркіним “щось зробили”.
Проте 14 жовтня блогер “воєнкор Котьонок” у своєму телеграм-каналі написав, що Гіркіну “вперше за 8 років “дозволили” поїхати на війну, чим і пояснюється його відсутність у соцмережах впродовж певного часу.

Читайте також:
У Криму затримали Гіркіна, який намагався потрапити на війну проти України, – ЗМІ

Терорист Гіркін розповів, як у Донецьку розстрілювали людей. І визнав, що живим до Гааги не доїде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.