У штабі Трампа назвали фейком оприлюднений WP “мирний план для України”

Радник виборчої кампанії Дональда Трампа Джейсон Міллер назвав “мирний план” Трампа щодо України оприлюднений виданням The Washington Post, “фейковою новиною”.

Про це Міллер сказав у коментарі New York Post, передає “Укрінформ” 8 квітня.

За його словами, Трамп не пристане на жодний мирний план, поки не вступить на посаду президента США у разі перемоги і не зможе належним чином зважити всі варіанти.

“Все це фейкові новини від Washington Post. Вони просто вигадують це”, – сказав Міллер, додавши, що Трамп нібито “єдиний, хто говорить про припинення вбивств”.

Про який “план” ідеться

Washington Post, посилаючись на анонімні поінформовані джерела, 7 квітня опублікував статтю, в якій ідеться: експрезидент США Дональд Трамп, що знову балотується в президенти, нібито має план, як закінчити війну Росії в Україні, якщо він повернеться в Білий дім.

Знайомі з планом співрозмовники газети розповіли, що Трамп планує натиснути на Київ та змусити Україну відмовитися від частини своєї території, включаючи Крим і Донбас.

Цей підхід кардинально відрізняється від політики нинішнього президента США Джо Байдена, який наголошує на спротиві російській агресії та надає військову підтримку Україні.

Зовнішньополітичні радники і стратеги, які підтримують Трампа, виступають проти подальшого розширення НАТО (по суті, проти вступу України до НАТО). Вони вважають, що Вашингтону треба нівелювати загрози інтересам США з боку Китаю і запобігти подальшому зростанню залежності Росії від Китаю у військовій, промисловій та економічній сферах, пише Washington Post.

У приватній розмові Трамп нібито заявив, що, на його думку, і Росія, і Україна “хочуть зберегти обличчя, хочуть вийти” з ситуації, яка склалася, і що жителі деяких частин України не проти стати частиною Росії. Принаймні про це розповів газеті співрозмовник, який обговорював ці питання безпосередньо з Трампом.

Деякі прихильники Трампа намагалися переконати його відмовитися від цього підходу.

“Я проводжу 100% мого часу, розмовляючи з Трампом про Україну”, – сказав сенатор-республіканець Ліндсі Грем, нині союзник Трампа. – “Він (Путін) повинен заплатити ціну. Він не може виграти”.

Передвиборчий штаб Дональда Трампа відмовився напряму відповідати на питання газети з приводу цієї статті.

“Будь-які спекуляції про план Трампа йдуть від неназваних і непоінформованих співрозмовників, які поняття не мають, що відбувається і що відбудеться”, – заявила прессекретарка його передвиборчого штабу Керолайн Лівітт.

“Президент Трамп – єдиний, хто говорить про припинення вбивств”, – додала вона для статті.

У своїх публічних обіцянках зупинити війну Трамп наразі уникає конкретики про те, як вестиме перемовини з Путіним і Зеленським.

“Кожному з них я скажу певні слова, якими би не поділився з рештою світу, а тому я не можу сказати вам більше”, – сказав американський політик у інтерв’ю в березні.

Україна і європейські союзники, скоріше за все, виступатимуть проти спроби Трампа заключити угоду з Росією, вважають експерти, з якими поговорила WP.

На тлі того, як в США уже декілька місяців затримують виділення Україні критичної допомоги, Європа активізувала свою військову промисловість і сподівається, що зможе замінити значну частину нинішньої американської допомоги Києву.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада. Попри справи у судах, Трамп має високий рейтинг, щоб знову перемогти.

Українська влада визнає, що якщо Трампа оберуть президентом, політика США щодо України скоріше за все зміниться. На думку Зеленського, все залежатиме від перших сигналів новообраного президента.

Читайте також:
Єдина конкурентка Трампа оголосила про вихід із президентських перегонів


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна