У Калінінградській області РФ горів ракетний корабель “Серпухов”: підпал носія “Калібрів” — операція ГУР

У Калінінградській області, що є найзахіднішим регіоном РФ, горів російський ракетний корабель “Серпухов”, який обладнаний установкою для пуску ракет “Онікс”, а в перспективі — 3M22 “Циркон” та “Калібр”.

Підпал корабля — спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України, з посиланням на джерела повідомляє низка ЗМІ, зокрема “Суспільне” та Kyiv Post.

Як стверджують джерела, внаслідок пожежі корабель отримав значні ушкодження.

Ремонт буде дуже тривалим“, — запевнив співрозмовник Kyiv Post у ГУР.

Він також додав, що ракетоносій горів на військово-морській базі “Балтійськ” у неділю, 7 квітня.

На офіційних сторінках Головного управління розвідки оприлюднено повідомлення про пожежу на борту “Серпухова”.

Стверджується, що в результаті пожежі всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв’язку та автоматизації.

Довідково

“Серпухов” — малий ракетний корабель проєкту 21631 “Буян-М” (є п’ятим кораблем серії). До кінця 2016 року був у складі Чорноморського флоту РФ, з 2017 року — Балтійського флоту.

Обладнаний установкою вертикального пуску (УВП) 3С14 на 8 крилатих ракет “Онікс”, у перспективі 3M22 “Циркон”, а також “Калібр”, що дозволяє завдавати ударів цими ракетами по наземних цілях на відстань до 1500 км (з неядерною бойовою частиною) за іншими даними до 2000 км.

Артилерійське озброєння корабля представлене однією 100 мм АУ А-190 “Універсал” і однією 30 мм автоматичною АУ АК-630М-2 “Дует” з двома шестиствольними гарматами, що обертаються. Судно також озброєне двома пусковими установками ЗУР 3М-47 “Гибка”, двома 14,5 мм і трьома 7,62 мм кулеметами.

Читайте також:
Партизани “Атеш” оприлюднили документацію до комплектуючих ракетних кораблів РФ

Росія переносить ремонтні бази кораблів з Криму: партизани назвали причину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна