На станції фунікулера в Києві вбили неповнолітнього: затримано правоохоронця. ДОПОВНЕНО

доповнено

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства неповнолітнього хлопця на станції фунікулера в Києві. З’ясувалося, що нападник працював у правоохоронних органах.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР у понеділок, 8 квітня.

Слідство встановило, що ввечері 7 квітня між чоловіком, який служить водієм у правоохоронному органі, та неповнолітнім юнаком виник конфлікт. Після виходу з вагона фунікулера на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло й зазнав смертельного порізу шиї. Неповнолітній помер на місці.

Затриманого правоохоронця вже відсторонили від виконання своїх обовʼязків.

Наразі проводиться комплекс оперативно-слідчих дій. Затриманому готуються оголосити підозру в навмисному вбивстві — ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати від 7 до 15 років ув’язнення.

В Управлінні державної охорони повідомили, що вже надають всю необхідну допомогу правоохоронним органам та будуть “всіляко сприяти в проведенні досудового розслідування”.

Наразі проводиться весь комплекс оперативно-слідчих дій, вирішується питання оголошення про підозру затриманому правоохоронцю за підозрою в умисному вбивстві.

Процесуальне керівництво здійснює Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

У соціальних мережах ввечері 7 квітня писали, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря.

У «Київпастрансі» о 20-й годині повідомляли про призупинення руху через «хуліганський випадок», не надавши жодних інших подробиць.

Telegram-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, який лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним — інший, який криком повторює: «Я убив, я убив». Другого хлопця намагаються заспокоїти інші юнаки. На фотографії, опублікованій згодом, видно, що тіло першого хлопця накрили поліетиленом.

Читайте також:
На Одещині силовики запобігли замовному вбивству: деталі справи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна