Біля берегів Румунії знайшли невідомий морський дрон. ВІДЕО

Біля румунських берегів у Чорному морі виявили загадковий морський дрон з потужною боєголовкою. Стверджується, що на морському дроні виявили кириличні літери, які можуть говорити про російське чи українське походження.

Про це 6 квітня писав з посиланням на низку румунських ЗМІ “Мілітарний”.

Зазначається, що спочатку румунські прикордонники помітили у морі в районі населеного пункту Тузла перевернутий човен.

На місце викликали судно морської рятувальної служби Румунії, яке відбуксувало знахідку у порт Констанци, де її почали обстежувати фахівці різних служб.

Обізнані з розслідуванням джерела повідомили, що це колишній катер пошуково-рятувальної служби вагою близько 3 тонн, який переробили для якихось військових цілей.

У носовій частині виявили антену для глушіння сигналів, поруч міг бути прикріплений вибуховий пристрій. Човна відвезли на військовий полігон у Капу Мідія та потім підірвали.

Після планованого вибуху місцеві жителі були налякані, а сильну ударну хвилю відчули усі жителі району. Представники армії підтвердили, що це були наслідки вибуху морського безпілотника.

«Удар був настільки сильний, що звукова хвиля дійшла до Констанци», – розповідають у ЗМІ Румунії.

“Такий вибух може свідчити про те, що безпілотник мав потужну бойову частину. Цей безпілотник нагадує жорсткий надувний човен (RIB), ймовірно, призначений раніше для рятувальних робіт (частково залишився червоний колір, який мають рятувальні човни), перепрофільований на безекіпажне надводне судно з потужною боєголовкою”, – наголошує “Мілітарний”.

Зі слів речника Військово-морських сил України Дмитра Плетенчука, ймовірно, то була перероблена рятувальна шлюпка, яку “начинили” вибухівкою.

“У будь-якому разі, коментувати те, що відбувається біля берегів іншої країни, я не можу. Можу лише зазначити, що свого часу Росія так само експериментувала з безекіпажними системами й навіть був приклад застосування подібної системи. І, як ви пам’ятаєте, вони неодноразово наголошували, що планують розвивати цей напрям. У них були прорекламовані “Адуванчікі” і ще якийсь виробник”, – зауважив Плетенчук.

Походження цього безекіпажного катера наразі встановлюється.

Читайте також:
СБУ показала перший іменний морський дрон “Авдіївка”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна