Запорізький журналіст і воїн Олег Шемчук визнаний загиблим. Він зник безвісти під Бахмутом восени 2022 року

Запорізького журналіста-розслідувача Олега Шемчука, який зник на полі бою під Бахмутом у вересні 2022 року, визнали загиблим.

Про це 3 квітня 2024 року повідомили рідним бійця, які відтоді не припиняли його шукати, пише Інститут масової інформації.

Прощання з журналістом має відбутися в четвер, 4 квітня, у Запоріжжі.

28-річний Олег Шемчук служив кулеметником 1-го стрілецького батальйону 53-ї окремої механізованої бригади  імені князя Володимира Мономаха, яка восени 2022 року протистояла росіянам під Бахмутом на Донеччині.

До широкомасштабного вторгнення РФ він працював у проєкті “Наші Гроші.Запоріжжя”, співпрацював із громадською організацією “Запорізький центр розслідувань” та розслідувальним медіа “Запорізький проєкт розслідувань”.

У листопаді 2021 року Олег випустив свою першу книжку: “7 днів на білому світі”.

15 вересня 2022 року Олег Шемчук зник безвісти під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута.

За даними Інституту масової інформації, Олег Шемчук став 76-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

Читайте також:
У боях під Бахмутом загинув журналіст Євгеній Осієвський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна