“Прицільно. Повторним ударом, коли вони рятували людей”: в МВС назвали імена рятувальників, яких убила Росія в Харкові

Троє рятувальників, які загинули внаслідок атаки РФ на Харків у ніч проти 4 квітня, це Владислав Логінов, Сергій Байдалінов та Володимир Матюшенко.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в офіційному телеграм-каналі.

“Прицільно. Повторним ударом, коли вони рятували людей. Не будучи комбатантами, рятувальники були атаковані ворожими безпілотниками. РФ продовжує ігнорувати норми міжнародного права.

Владиславу навіки буде 52, Сергію – 32, а Володимиру – 41. Такими вони залишаться в нашому строю назавжди”, – написав очільник МВС.

Він також зазначив, що ще один рятувальник поранений, він перебуває у важкому стані.

Як писала “Новинарня“, уночі 4 квітня Росія атакувала Харків за допомогою ударних дронів типу “Шахед”. Внаслідок цієї атаки загинуло загалом четверо людей.

Один із перших безпілотників поцілив по житловій триповерхівці о 1-й годині ночі. Коли співробітники ДСНС працювали на місці влучання, стався повторний удар. Двоє рятувальників, які перебували біля пожежних автомобілів (зокрема, стежили за безперебійною подачею води) загинули одразу, третій помер дорогою в лікарню. Усі вони — водії автомобілів ДСНС.

Ще один безпілотник поцілив по багатоповерхівці за кілька кварталів — там загинула жінка.

Поранено загалом 12 людей, серед яких – рятувальник, поліцейський і медсестра екстреної медичної служби, що прибула на виклик після першого влучання.

Читайте також:
Ракетний удар по Одесі: загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які приїхали на допомогу. Є поранені і пошкодження. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна